Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

Minit omenamuffinssit

12.9.2018

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_600x600.jpeg

Näin jokunen aika sitten Helsingin Sanomissa omenakakun ohjeen. Kakku muistutti tosi paljon porkkanakakkua, mutta porkkanan tilalla olikin omenaraastetta. Koska porkkanakakku ja -muffinssit ovat herkkuani, niin kovasti teki mieleni tuota omenakakkuakin testata. Koska kakku kuitenkin tuntui tähän saumaan turhan isolta ja epäkäytännölliseltä vaihtoehdolta, päädyin taas kääntelemään, vääntelemään ja mylläämään ohjetta ja teinkin minimuffinsseja. 😁

 

Näistä tulikin ihan supermeheviä! Eivät häviä herkullisuudessa tippaakaan porkkanamuffinsseille. Kuva tosin on hirmu huono: hämärässä ja kiireessä otettu. Mutta voin taata, että muffinssit maistuvat paaaaljon paremmalta kuin näin äkkiseltään näyttävät. 😊

 

 

Omenamuffinssit 
(n. 18 kpl minikokoisia)

Vinkki: voit halutessasi paahtaa mantelilastuja kuumalla pannulla sekoitellen, kunnes ne saavat hieman väriä pintaan. Paahdetuissa mantelilastuissa on myös ihana paahteinen maku.

Taikina:
100 g omenaraastetta (n. 2 keskikoista kotimaista omenaa)
1 kananmuna
1 dl rypsiöljyä
3/4 dl fariinisokeria (suht tiiviisti pakattuna)
1 1/2 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1/4 tl neilikkaa
1/4 tl inkivääriä
ripaus suolaa
1/2 dl (paahdettuja) mantelilastuja

Kuorrute:
50 g huoneenlämpöistä voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa (myös lähes huoneenlämpöistä)
1 dl tomusokeria
n. 1 – 2 tl sitruunamehua

Koristelu:
(paahdettuja) mantelilastuja

Huuhtele omenat ja kuori. Raasta karkeahkoksi raasteeksi (ei omenoiden siemenkotia).

Sekoita kananmuna, rypsiöljy ja fariinisokeri keskenään. Lisää sekaan omenaraaste.

Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja mausteet. Lisää sekaan mantelilastut. Voit hieman kädellä rutistaa lastuja hienommaksi rouheeksi.

Kaada nestemäinen seos jauhoseoksen joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina minimuffinssipellin koloihin, joissa on paperiset minimuffinssivuoat. Vuoat voi annostella lähes täyteen.

Paista 180 asteessa n. 13-15 minuuttia tai kunnes muffinssia puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää enää raakaa taikinaa. Anna jäähtyä.

Vaahdota voita ja tuorejuustoa hetki sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri vähitellen ja jatka vaahdottamista. Mausta sitruunamehulla. Jos kuorrute tuntuu liian löysältä levitettäväksi/pursotettavaksi, nosta se hetkeksi jääkaappiin.

Levitä tai pursota kuorrute muffinssien päälle. Kuorrutetta on reilusti, joten siitä riittää hieman paksummaksikin kerrokseksi kuin näissä minun kuvassa näkyvissä muffinsseissa on.

Koristele (paahdetuilla) mantelilastuilla.

Ainesosat

Omena

Erityisruokavaliot

Gluteeniton

Kategoriat

MuffinssitSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (4)

maris
Kinuskileipomo maris
26.9.2018 17:54

Voi kun oli kiva kuulla. 🙂 Kiitos nalamuru!
Totta varmasti, että tuo kuorrute on nafti, jos sen pursottaa. Mutta se oli nyt teillä sitten onni onnettomuudessa. Ovat nämä tosiaan oikein maistuvia ilman kuorrutettakin.
Minä nykyään teenkin lähes aina muffinssit tällä tavalla helposti: kuivat ja kosteat aineet vaan nopsasti keskenään sekaisin. On helppoa, nopeaa ja tykkään, että tulee kaikista mehevimmät ja maukkaimmat muffinssit. 😊

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
26.9.2018 13:04

Tein näitä äsken pursotin kuorrutteen niin sitä ei riittänyt kaikkiin minimuffineihin, mutta ei haittaa koska 2 poikaa ei tykännyt kuorrutteesta ja syövät näitä onnessaan ilman kuorrutetta. Poika kohta 5 v kehui että on tosi hyviä ja yhdyn kyllä tuohon. Niin ja nämä oli helppoja tehdä lapsen kanssa.

maris
Kinuskileipomo maris
13.9.2018 18:27

Miranster, kiitti! Nyt vaan sitten raastinrauta esille! 😊
Alkuperäisessä ohjeessa omenat oli raastettu kuorineen. Itse kuitenkin näitä varten kuorin. Minimuffinssit vaativat lyhyen paistoajan, joten ajattelin että siinä ajassa ei omenan kuoret ehkä ehdi pehmetä. Mutta jos on pehmeäkuorista lajiketta, niin varmasti kuorineenkin voi raastaa. 🙂

Miranster
Kinuskileipomo Miranster
12.9.2018 22:32

Hauskasti käytetty omenaa tässä reseptissä.🙂 Ei ole ikinä tullut ajateltua että omenan voisi raastaa. Joten pitää varmaan kokeilla.😊

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa