12.9.2018
Omenamuffinssit
(n. 18 kpl minikokoisia)
Vinkki: voit halutessasi paahtaa mantelilastuja kuumalla pannulla sekoitellen, kunnes ne saavat hieman väriä pintaan. Paahdetuissa mantelilastuissa on myös ihana paahteinen maku.
Taikina:
100 g omenaraastetta (n. 2 keskikoista kotimaista omenaa)
1 kananmuna
1 dl rypsiöljyä
3/4 dl fariinisokeria (suht tiiviisti pakattuna)
1 1/2 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1/4 tl neilikkaa
1/4 tl inkivääriä
ripaus suolaa
1/2 dl (paahdettuja) mantelilastuja
Kuorrute:
50 g huoneenlämpöistä voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa (myös lähes huoneenlämpöistä)
1 dl tomusokeria
n. 1 – 2 tl sitruunamehua
Koristelu:
(paahdettuja) mantelilastuja
Huuhtele omenat ja kuori. Raasta karkeahkoksi raasteeksi (ei omenoiden siemenkotia).
Sekoita kananmuna, rypsiöljy ja fariinisokeri keskenään. Lisää sekaan omenaraaste.
Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja mausteet. Lisää sekaan mantelilastut. Voit hieman kädellä rutistaa lastuja hienommaksi rouheeksi.
Kaada nestemäinen seos jauhoseoksen joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina minimuffinssipellin koloihin, joissa on paperiset minimuffinssivuoat. Vuoat voi annostella lähes täyteen.
Paista 180 asteessa n. 13-15 minuuttia tai kunnes muffinssia puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää enää raakaa taikinaa. Anna jäähtyä.
Vaahdota voita ja tuorejuustoa hetki sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri vähitellen ja jatka vaahdottamista. Mausta sitruunamehulla. Jos kuorrute tuntuu liian löysältä levitettäväksi/pursotettavaksi, nosta se hetkeksi jääkaappiin.
Levitä tai pursota kuorrute muffinssien päälle. Kuorrutetta on reilusti, joten siitä riittää hieman paksummaksikin kerrokseksi kuin näissä minun kuvassa näkyvissä muffinsseissa on.
Koristele (paahdetuilla) mantelilastuilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Voi kun oli kiva kuulla. 🙂 Kiitos nalamuru!
Totta varmasti, että tuo kuorrute on nafti, jos sen pursottaa. Mutta se oli nyt teillä sitten onni onnettomuudessa. Ovat nämä tosiaan oikein maistuvia ilman kuorrutettakin.
Minä nykyään teenkin lähes aina muffinssit tällä tavalla helposti: kuivat ja kosteat aineet vaan nopsasti keskenään sekaisin. On helppoa, nopeaa ja tykkään, että tulee kaikista mehevimmät ja maukkaimmat muffinssit. 😊