28.2.2018
Suklaamuffinssit
(12 isoa muffinssia)
Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 dl ruokosokeria (tai tavallista sokeria)
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 kananmunaa
3 dl täysmaitoa (tai 1 dl kermaa ja 2 dl vettä)
hieman vajaa 1 dl rypsiöljyä
1 tl vaniljauutetta (tai 2 tl vaniljasokeria)
200 g maitosuklaata (itse olen usein laittanut puolet tavallista ja puolet daim-murua sisältävää Maraboun maitosuklaata)
Suklaakermakuorrutus:
2 dl vispikermaa
100 g tummaa suklaata
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja vuoraa muffinssipellin kolot paperisilla muffinssivuoilla. Rouhi suklaa pieniksi kuutioiksi.
Ota esille kaksi kulhoa. Mittaa toiseen kulhoon kuivat aineet (vehnäjauhot, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe ja suola). Sekoita keskenään.
Mittaa toiseen kuohoon kosteat aineet (kananmunat, rypsiöljy, maito/kerma-vesi ja vaniljauute). Vispaa tasaiseksi.
Kaada kosteat aineet kuivien aineiden sekaan ja sekoita yhteen korkeintaan 10 sekunnin ajan. Seos saa jäädä hieman epätasaiseksi.
Kääntele nuolijan avulla taikinaan 3/4 suklaapaloista.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Täytä vuoat lähes yläreunaan asti.
Ripottele päälle loput suklaapaloista. (Vaihtoehtoisesti voit ripotella suklaarouheen valmiiden muffinssien päälle heti uunista ottamisen jälkeen.)
Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Varo ylikypsentämistä, jottei mehevyys kärsi!
Anna muffinssien jäähtyä n. 5 minuuttia muffinssipellillä ja nosta ne sitten ritilän päälle jäähtymään.
Jos haluat, voit kuorruttaa muffinssit suklaakermalla.
Sulata suklaa mikroaaltouunissa puolella teholla välillä sekoittaen. Jätä jäähtymään.
Vatka kerma vaahdoksi ja lisää suklaasula kerman joukkoon vatkaimen pienimmällä nopeudella sekoittaen. Pursota suklaakerma jäähtyneiden muffinssien päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Mikä on minimuffinsien (24 kpl tällä ohjeella) paistoaika? Paistan yleensä aina liian kauan.