24.10.2016
Marjainen juustokakkupiirakka
(20-25 palaa)
Pohja
300 g Digestive-keksejä (tarvittaessa gluteeniton vaihtoehto)
150 g voita/margariinia (n. 120-130g riittäisi varmasti)
Täyte 1
600 g maustamatonta tuorejuustoa
4 kananmunaa
2 dl sokeria (tai 1 1/2 dl, jos ei niin kirpakoita marjoja täytteessä)
(2 rkl sitruunan mehua)
300 g pakastemarjoja (esim. mustaherukoita ja vadelmia)
2 rkl perunajauhoja
Täyte 2
2 prk (a’ 150 g) ranskankermaa
1 1/2 dl tomusokeria (laitoin 3/4 dl)
2 tl vaniljasokeria (tai vaniljajauhetta 1 mm)
Murenna keksit hienoksi ja sulata voi. Sekoita keksimurut rasvaan.
Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka tai -pelti (n. 22 x 32 cm). Painele keksiseos pohjalle. Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 10 minuuttia.
Laske lämpötila 175 asteeseen.
Vatkaa kulhossa tuorejuusto, kananmunat ja sokeri (sekä sitruunan mehu). Levitä seos esipaistetun keksipohjan päälle.
Sekoita pakastemarjat ja perunajauhot keskenään ja ripottele piirakan päälle.
Paista piirakkaa uunin keskitasolla n. 30-40 minuuttia.
Ota piirakka uunista 5 minuutiksi jäähtymään.
Sekoita ranskankerma, tomusokeri ja vaniljasokeri/-jauhe keskenään ja levitä seos piirakan päälle.
Paista vielä n. 10-15 minuuttia kunnes pinta jähmettyy.
Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen leikkaamista. Itse pidin jääkaapissa yön yli. Maut ehtivät tällöin tasoittua ja on helppo leikata paloiksi.
Piirakka sopii myös pakastettavaksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitokset sinulle, mari-johanna! Tämä oli tosiaan herkullista. Tulee varmasti tehtyä vielä kerran jos toisenkin. Valmistuu helposti, ja marjoja kun vaihtelee, niin ei pääse kyllästymäänkään. Tasan ei näköjään mene onnen lahjat: minulla kun on puolestaan enemmän sääntö kuin poikkeus, että pakastushommiin joudun leipomisen päätteeksi. Sieltä niitä sitten riittää jaettavaksi suuntaan jos toiseenkin. 🙂 Mutta yllättävän hyvin yleensä kaikki kestää pakastuksen. Joskus jopa tuntuu, että maut ovat parantuneet säilömisen aikana.