3.9.2015
Marenkikeksit n. 15 kpl
Ainekset
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 tl kardemummaa
100 g voita
1 kananmunan keltuainen
Marenki
1 kananmunan valkuainen
1 dl sokeria
(1 tl vaniljasokeria)
Nypi tasaiseksi massaksi jauhot, kardemumma, sokeri ja pehmeä voi.
Lisää keltuainen ja työstä seos taikinaksi. Säästä valkuainen marengin valmistusta varten.
Nosta taikina jauhotetun muovikelmuun päälle (alle kannattaa laittaa esim. leikkuulauta) ja taputtele se suorakulmion muotoiseksi levyksi (n. 15 x 25 cm). Nosta taikinalevy jääkaappiin n. 10 minuutiksi ja valmista sillä aikaa marenki.
Vatkaa valkuainen valkoiseksi vaahdoksi. Kaada joukkoon sokerit vähän kerrallaan lisäten ja vatkaa seos kiinteäksi vaahdoksi. Levitä marenki taikinalevyn päälle, mutta jätä toiselta pidemmältä sivulta n. 2 cm:n matkalta levittämättä. Rullaa levy kuten kääretorttu muovikelmulla rullaamista auttaen (aloita siltä pidemmältä sivulta, missä marenkia on reunaan asti).
Laita rulla jääkaappiin tai jos mahdollista niin mieluiten pakastimeen n. 10- 15 minuutiksi. Leikkaaminen viipaleiksi on helpompaa, kun rulla on päältä hieman kova.
Leikkaa rullasta n. 1 cm paksuisia viipaleita ja nosta ne leivinpaperilla päällystetylle pellille.
Paista 175 asteessa keskitasolla n. 15-20 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä