12.6.2016
Lomalompsaus- eli mansikkarätkäyskakku n. 6-8 annosta
Pohja
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
1/2-1 tl kardemummaa (oman maun mukaan tai voi jättää poiskin)
Kostutus
1/2-1 dl vettä, maitoa tai mansikkamehua
Kakku ei vaadi paljon kostuttamista, mutta kostuta enemmän, jos
-käytät täytteeseen tuoreita mansikoita ja/tai
-tarjoilet kakun heti
Täyte
200 g mansikoita (pakasteena tai tuoreita)
Päälle
2 dl kuohu-tai vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
250-300 g tuoreita mansikoita
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita perunajuhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään.
Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen parissa erässä.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija n. 26 cm).
Paista pohjaa 200 asteessa n. 8 minuuttia.
Anna hetken jäähtyä.
Kostuta kakkupohja valelemalla kostuketta lusikan avulla pohjan pinnalle. Muista erityisesti reunat.
Survo täytteeksi tulevat mansikat haarukalla ja levitä sose kakkupohjan päälle.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaahdottamisen aikana sokerilla sekä vaniljasokerilla.
Lompsauta tai rätkäise kermavaahtoa lusikalla kakun päälle nokareiksi.
Asettele mansikoita kermavaahtonokareiden lomaan.
Jos mahdollista, niin anna kakun tekeytyä jääkaapissa muutama tunti, jotta pohja kostuu ja imee makua mansikoista.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos ihanasta kommentistasi ja mukavaa viikonalkua sinulle, mari-johanna! Hienoa kuulla, että sait hyvää mieltä päivääsi. 🙂
Eihän sinulla enää kauan lomaan olekaan. Kaksi viikkoa menee ihan hujauksessa. Sitten pääset sinäkin hyvillä mielin lompsauttelemmaan tai rätkäsemmään. 😀