Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

Lettukakku

27.6.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-157_600x600.jpeg

Lettukakku

Lettutaikina: (n. 25 lettua, halkaisijaltaan n. 12 cm)
2 kananmunaa
3 dl maitoa (myös esim. mantelimaito sopii)
2 dl kivennäisvettä
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
1/2 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl voita sulatettuna/rypsiöljyä

Paistamiseen: 
voita

Täyte:
noin 1 1/2 dl marjahilloa (itse laitoin mustaherukkahilloa)
2 dl vispikermaa
1 prk (200g) Valio maustettua rahkaa, vanilja
2 tl vaniljasokeria
(1/2 rkl vaniljakreemijauhetta)

Kuorrute:
65 g tummaa suklaata
1/2 dl kuohukermaa

Riko kanamunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää maito ja kivennäisvesi. Lisää loput aineet vispilällä hyvin sekoittaen. Anna taikinan turvota noin puolen tunnin ajan.

Lisää kuumalle paistinpannulle nokare voita ja kaada taikinaa pannulle. Paista molemmilta puolilta kauniin ruskeaksi. (Itse käytin pientä, halkaisijaltaan n. 12 cm:n pannua. Siihen annostelin taikinaa vajaan puoli desilitraa. Lettuja tuli n. 25 kpl).

Anna lettujen jäähtyä ja valmistele sillä aikaa täyte.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää vaniljarahka sekä vaniljasokeri. Halutessasi voit lisätä myös vaniljakreemijauhetta, jotta vaahdosta tulee jämäkämpää.

Aseta yksi lettu tarjoilulautaselle ja levitä sen päälle ohuelti hilloa. Laita hillon päälle toinen lettu ja levitä sen päälle ohuehko kerros vaniljarahkakermaa. Laita kerman päälle taas uusi lettu ja levitä sen päälle hilloa. Jatka näin, laittamalla joka toiseen väliin hilloa ja joka toiseen väliin vaniljarahkakermaa, kunnes kakku on haluamasi korkuinen.
(Itse laitoin päällekkäin n. 20 lettua).


Leivitä ohut kerros vaniljarahkakermaa ylimmän letun päälle. Laita sitten kakku jääkaappiin, jotta sen pinta viilenee.

Sulata suklaa mikrossa puolella teholla, välillä sekoittaen.
Laita kuohukerma kattilaan ja lämmitä, mutta älä anna kiehahtaa. Ota kerma pois levyltä ja lisää sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja kaada suklaakuorrute kakun päälle. Anna valua hieman myös reunoille.

Siirrä lettukakku jääkaappiin, jotta suklaa jähmettyy ja kakku tekeytyy.

Koristele kakku haluamallasi tavalla. Esim. tuoreilla marjoilla tai vaikkapa pursottamalla vaniljarahkakermaa päälle, koska sitä jää hieman yli kakun täyttämisestä. Itse laitoin päälle tällä kertaa vaniljamassasta tekemäni langoitetun pionin. Ylimääräisen kermarahkan voi myös nautiskella lettukakun kylkiäisenä.

Ainesosat

Herukka/viinimarjaMansikkaSuklaa

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

JälkiruoatKesäLapsetMuut juhlapöydän kakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (3)

Kinuskiemo
30.6.2017 21:35

Kun lettukakun päältä valuu suklaa paksuina putouksina ja kakun päällä komeilee jättikokoinen punainen pioni, on pakko olla juhlameininki. Nam, mikä herkku ja mikä kukkataideteos!
Maukasta juhannusta maistelijoille! 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
28.6.2017 17:49

Kiitoksia vaan, mari-johanna!
Tämä on tosiaan helppo valmistaa. Suurin homma on se lettujen paistaminen, kokoaminen hoituukin sitten melkein itsestään. Lettujen kasaaminen kakuksi olisi varmasti lapsillekin mieluisaa puuhaa. 😊
Jospa niitä mansikoita tosiaan pian alkaisi paremmin saamaan. Sitä tässä kärsimättömänä odotellaan. 😀

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
28.6.2017 06:52

Aivan ihana kesäkakku… ei kun siis lettukestit… 🙂
No, miten vaan kukakin haluaa asian nähdä mutta tässähän on ratkaisu mökkiläisten kakku pulmiin. Paistaa ison kasan muurinpohjalettuja, kasaa kakuksi ja jospa ne mansikan hinnatkin mökille lähtöön mennessä tulisivat vähän alaspäin…
Mutta nyt tässä tapauksessa upea pioni on kakun helmi! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa