6.1.2018
Kylmäsavulohipiirakka
(halkaisijaltaan noin 27 cm:n piirakkavuokaan)
Pohja:
250 g saaristolaisleipää
65 g sulatettua voita
Täyte:
puolikas punasipuli (pienehkö)
reilu puolikas omenaa (keskikokoinen)
n. 180 g kylmäsavulohta
1 kananmuna
100 g piparjuurituorejuustoa
120 g smetanaa (tai ranskankermaa)
15 g tilliä (hieman vajaa dl hienonnettuna)
1/4 tl mustapippuria
Hienonna saaristolaisleipä tehosekoittimessa tmv. hienoksi muruksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Painele leipämuruseos piirasvuoan pohjalle sekä reunoille noin 2 cm:n korkeudelle. (Itse vuorasin ensin vuoan rypistetyllä leivinpaperilla.) Nosta pohja jääkaappiin.
Hienonna punasipuli ja omena. Ripottele ne piiraspohjan päälle. Lisää myös kylmäsavulohi (pilkoin pienemmiksi paloiksi).
Sekoita keskenään kananmuna, piparjuurituorejuusto, smetana (ranskankerma), hienonnettu tilli ja mustapippuri. Kaada seos pohjan päälle ja paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 – 30 minuuttia tai kunnes täyte näyttää hyytyneen. Varo paistamasta liian kauan, jottei piiras kuivahda!
Tarjoa piirakka jäähtyneenä. Parasta se on seuraavana päivänä jääkaappikylmänä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5594 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kinuskiemo, mari-johanna ja Katariina: kiitos, kylläpäs teidän aikeenne kuulostavat hyvälle! Mainion päätöksen teitte.
Siis muistinkos jo mainita, että tämä oli ihan järkkyhyvää… 😉☺️