21.9.2015
Kuumamaitokakku 2 pientä kakkua (1,5 l rengasvuoka) TAI
1 pieni kakku ja 12 muffinsia
1 iso kakku
Kakkutaikina:
4 munaa
4 dl sokeria ( jos kakun kuorruttaa, niin voi sokerin määrää hieman vähentää, esim. 3,5 dl)
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
50 g mantelirouhetta
200 g voita
2 dl maitoa
Kuorrute:
225 g (n. 4dl) tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
50 g voita tai margariinia sulatettuna
5-6 rkl vahvaa kahvia
– Voitele ja korppujauhota vuoka/vuoat.
– Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
– Lisää taikinaan keskenään sekoitetut vehnäjauhot, suola, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti.
– Lisää mantelirouhe.
– Kuumenna voi ja maito kiehuvaksi kattilassa ja lisää heti taikinaan. Sekoita varovasti, taikina on melko löysää.
– Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa n. 40-50 minuuttia kakun koosta riippuen.
– Anna kakun hetki jäähtyä ja kumoa se sitten lautaselle.
– Valmista kuorrute sekoittamalla sulan rasvan joukkoon muut aineet.
– Valuta kuorrute kakun päälle ja koristele halutessasi esim. mantelirouheella.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tohotin: Onpa tosi ihanaa kuulla, että olet rohjennut kakkua kokeilla ja vielä hienompaa, että se on maistunut! Tuo kuorrute tuo tähän sen viimeisen ”silauksen”, vaikka toki maistuu ilmankin. Ja jottei pääse kyllästymään, niin aina voi ja kannattaa kokeilla maustaa taikinaa eri mausteilla, suklaarouheella tms. Kiitos, että tulit kertomaan kokemuksestasi 🙂 Mukavaa syksyä koko perheelle!