5.9.2016
Korvapuustipannukakut
12 pientä pannukakkua
Pannukakkutaikina
2 kananmunaa
1 tl kardemummaa
1 rkl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl rypsiöljyä/voita sulatettuna
hyppysellinen suolaa
2 dl täysmaitoa/kerma-maitoa (1/2 dl kermaa ja 1 1/2 dl maitoa)
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Kanelikierre -täyte
40 g voita sulatettuna
40 g fariinisokeria (reilu 1/2 dl)
1 rkl kanelia
1 rkl perunajauhoja
Riko kananmunat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää kardemumma, fariinisokeri, vaniljasokeri, suola ja rypsiöljy. Sekoita.
Lisää lopuksi maito sekä keskenään yhdistetyt vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.
Anna taikinan turvota n. 30 minuuttia.
Voitele muffinssipellin kolot voilla.
Sulata täytteeseen tuleva voi ja lisää siihen fariinisokeri, kaneli ja perunajauhot. Sekoita tasaiseksi.
Laita täyteseos pieneen pursotuspussiin (minigrip-pussi sopii tähän myös hyvin), leikkaa kulmaan pieni aukko (hieman vajaa 0,5 cm) ja pursota täyte spiraaleiksi muffinssipellin kolojen pohjalle.
(Jos täyte tuntuu liian löysältä pursotettavaksi, voit laittaa sen hetkeksi jääkaappiin.)
Annostele pannukakkutaikina muffinssipellin koloihin spiraalien päälle.
Pursota loppu täyteseos spiraaleiksi taikinan päälle.
Paista 180 asteessa n. 15 minuuttia.
Anna pannukakkujen hetken jäähtyä ja irrota ne sitten esim. voiveitsen avulla pellin koloista.
Koristele raesokerilla sekä halutessasi myös tomusokerilla.
Tarjoile heti lämpiminä sellaisenaan tai esim. kermavaahdon, vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera. Ovat maistuvia myös jääkaappikylminä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitos sininen, ja kannattaa kokeilla, jos yhtään siltä tuntuu. 🙂
Alkuperäisen ohjeen laatija oli ensin kokeillut näitä lettupannulla, mutta ei ollut ilmeisesti saanut pysymään kierteitä kuosissaan. Mutta tähän omaan ohjeeseeni lisäsin tosiaan täytteeseen perunajauhoja, ja ainakin uunissa sain näin raidat pysymään paremmin järjestyksessä. Eli uskaltaisin veikata, että nyt voisi onnistua pannullakin paremmin. 🙂