10.3.2018
Korvapuusti-juustokakku
( n. 24 cm:n irtopohjavuokaan, n. 12 palaa)
Pohja:
300 g digestive-keksejä (keksipohja oli itsestäni aika reilu, ehkä 250 g keksejä riittäisi ja vastaavasti myös voita hieman vähemmän.)
150 g voita
2 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia
Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphiaa, ei kevyttä)
150 g ranskankermaa
1 rkl kardemummaa
1 tl vaniljatahnaa tai 2 tl vaniljasokeria (itse laitoin 1/4 tl vaniljajauhetta)
1 1/2 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
4 kananmunaa
Kastike:
50 g voita
1 1/2 dl fariinisokeria (suht löyhästi mitattuna eli ei tarvitse painella mittaan tiiviisti)
1 rkl kanelia
Koristeeksi:
raesokeria
Pingota leivinapaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat.
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi, fariinisokeri ja kaneli. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille (itse painelin keksiseosta turhan ylös reunolle, noin 5 cm:n korkeudelle riittää).
Esipaista pohjaa 160 asteessa noin 10 minuutin ajan. Anna pohjan jäähtyä täytteen valmistamisen ajan.
Mittaa tuorejuusto kulhoon ja pehmitä sitä sekoittamalla hetki (itse käytin sähkövatkainta). Lisää ranskankerma, kardemumma, vanilja, sokeri ja maissitärkkelys.
Sekoita vatkaimella tasaiseksi.
Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita täyte tasaiseksi aina ennen seuraavan munan lisäämistä. Jätä täyte odottamaan kastikkeen valmistamisen ajaksi.
Sulata voi ja lisää siihen fariiinisokeri ja kaneli. Sekoita tasaiseksi esim. lusikalla.
Kaada puolet juustotäytteestä vuokaan. Lusikoi puolet kastikkeesta täytteen pinnalle ja kuvioi kastiketta veitsellä, jotta täyte ja kastike sekoittuvat hieman.
Kaada vuokaan loput juustotäytteestä sekä lusikoi pinnalle loppu kastike. Kuvioi vielä veitsellä, jotta saat marmoroidun pinnan.
Paista 160 asteessa 45 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä kakku vielä noin tunniksi kypsymään jälkilämmöllä (kannattaa kuitenkin hieman tarkkailla, ettei kakku pääse liian kypsäksi. Kakku saa olla uunista otettaessa keskeltä hieman hyllyvä).
Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin vetäytymään seuraavaan päivään.
(Itse tein tämän kakun puolet pienempänä 16 cm:n vuokaan ja paistoin kakkua 35 min. + 35 min. ).
Irrota kakku vuoasta, siirrä tarjoilulautaselle ja ripottele päälle raesokeria.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos, mari-johanna! Sitten vaan sinne jonon jatkoksi sopivaa tilaisuutta odottamaan. 🙂