Kinuskileipomo maris

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut Nähty 4795 kertaa
 
10.03.2018
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIKorvapuusti-juustokakku


Pitkästä aikaa tein uunissa paistettua juustokakkua, ja kylläpä oli hyvää. 😋 Itse tykkään uunijuustokakuista tosi paljon noin muutenkin, mutta valitettavan vähän olen niitä loppujen lopuksi ennättänyt tämän muutaman vuoden kestäneen leivontaharrastukseni aikana tehdä: taitavat olla laskettavissa ihan yhden käden sormilla. Tämä korvapuusti-juustokakkukin kerkesi olla leivontalistallani jo luvattoman kauan, mutta nyt tuli semmoinen tunne ja tilanne, että täksi viikonlopuksi kakun vihdoin tein.
Ohje on peräisin Makeaa -blogista: https://www.makeaa.fi/korvapuusti-juustokakku/. Valmistin kakun alkuperäisen ohjeen mukaisesti muuten, mutta puolet pienempänä halkaisijaltaan 16 cm:n vuokaan. Ja niin kuin jo innoissani alussa mainitsinkin, niin tuli todella herkullista. Suosittelen kaikille, mutta aivan erityisesti uunijuustokakkujen ja korvapuustien ystäville! Nami nam!
Alla olevassa ohjeessa ainesmäärät ovat samat kuin alkuperäisessä reseptissä, mutta valmistusohjeessa on joitain lisäyksiäni ja huomioitani.

Korvapuusti-juustokakku
( n. 24 cm:n irtopohjavuokaan, n. 12 palaa)

Pohja:
300 g digestive-keksejä (keksipohja oli itsestäni aika reilu, ehkä 250 g keksejä riittäisi ja vastaavasti myös voita hieman vähemmän.)
150 g voita
2 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia

Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphiaa, ei kevyttä)
150 g ranskankermaa
1 rkl kardemummaa
1 tl vaniljatahnaa tai 2 tl vaniljasokeria (itse laitoin 1/4 tl vaniljajauhetta)
1 1/2 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
4 kananmunaa

Kastike:
50 g voita
1 1/2 dl fariinisokeria (suht löyhästi mitattuna eli ei tarvitse painella mittaan tiiviisti)
1 rkl kanelia

Koristeeksi:
raesokeria

Pingota leivinapaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat.
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi, fariinisokeri ja kaneli. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille (itse painelin keksiseosta turhan ylös reunolle, noin 5 cm:n korkeudelle riittää).
Esipaista pohjaa 160 asteessa noin 10 minuutin ajan. Anna pohjan jäähtyä täytteen valmistamisen ajan.

Mittaa tuorejuusto kulhoon ja pehmitä sitä sekoittamalla hetki (itse käytin sähkövatkainta). Lisää ranskankerma, kardemumma, vanilja, sokeri ja maissitärkkelys.
Sekoita vatkaimella tasaiseksi.
Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita täyte tasaiseksi aina ennen seuraavan munan lisäämistä. Jätä täyte odottamaan kastikkeen valmistamisen ajaksi.

Sulata voi ja lisää siihen fariiinisokeri ja kaneli. Sekoita tasaiseksi esim. lusikalla.

Kaada puolet juustotäytteestä vuokaan. Lusikoi puolet kastikkeesta täytteen pinnalle ja kuvioi kastiketta veitsellä, jotta täyte ja kastike sekoittuvat hieman.
Kaada vuokaan loput juustotäytteestä sekä lusikoi pinnalle loppu kastike. Kuvioi vielä veitsellä, jotta saat marmoroidun pinnan.

Paista 160 asteessa 45 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä kakku vielä noin tunniksi kypsymään jälkilämmöllä (kannattaa kuitenkin hieman tarkkailla, ettei kakku pääse liian kypsäksi. Kakku saa olla uunista otettaessa keskeltä hieman hyllyvä).
Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin vetäytymään seuraavaan päivään.
(Itse tein tämän kakun puolet pienempänä 16 cm:n vuokaan ja paistoin kakkua 35 min. + 35 min. ).

Irrota kakku vuoasta, siirrä tarjoilulautaselle ja ripottele päälle raesokeria.