Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

Kinuskinen omenakeikaus

7.9.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-223_600x600.jpeg

Kinuskinen omenakeikauskakku
(n. 10 palaa)

Vinkki: taikinaan tulevan piimän voit korvata samalla määrällä maitoa + 1 tl omenaviinietikkaa. Lisää tällöin omenaviinietikka maitoon ja anna tekeytyä muutama minuutti, jotta maito happanee. Kohotusaineena voi käyttää myös leivinjauhetta (1 1/2 tl).

Täyte:
50 g voita
1 dl fariinisokeria
3 pienehköä kotimaista omenaa

Pohja:
1 3/4 dl piimää
2 1/2 dl vehnäjauhoja tai glut. jauhoseosta
1/2 dl mantelijauhetta (voi korvata vehnäjauholla/glut. jauhoseoksella)
1 1/4 dl sokeria
3/4 tl soodaa
1/4 tl suolaa
1/2 – 1 tl kanelia
1/2 – 1 tl kardemummaa
3/4 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa

Vuoraa leivinpaperilla kakkuvuoan tai irtopohjavuoan (halkaisija n. 20 cm) pohja ja reunat.
Sulata voi kattilassa ja lisää fariinisokeri. Kiehauta kinuski koko ajan sekoittaen ja kaada se vuokaan. Levitä kinuski tasaisesti vuoan pohjalle.

Leikkaa omenat lohkoiksi (kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria). Voit ottaa  omenasiivuista muotilla myös erimallisia kuvioita niin halutessasi. Painele omenalohkot kinuskiin siten, että ne painautuvat vuoan pohjaa vasten. Jos kaikki lohkot eivät mahdu alimpaan kerrokseen, voit asetella loput lohkot alimmaisten päälle.

Sekoita suuressa kulhossa piimä, rypsiöljy ja kananmunat keskenään esim. vispilällä/puuhaarukalla. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, mantelijauhe, sokeri, sooda, suola sekä kaneli ja kardemumma.

Lisää kuivat aineet siivilän läpi kevyesti sekoittaen (osa mantelijauheesta ja kardemummasta ei mene siivilän läpi, ne voi kipata lopuksi sekaan). Kun taikina on tasaista, kaada se vuokaan kinuskin ja omenalohkojen päälle.

Paista 175 asteessa noin 40-45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan vähintään 10 minuuttia ja kumoa se sitten tarjoilulautaselle.

Tarjoile lämpimänä tai jäähtyneenä sellaisenaan tai esim. vaniljajäätelön kanssa.

Ainesosat

OmenaToffee/kinuski

Erityisruokavaliot

GluteenitonPähkinätön

Kategoriat

Makeat piirakatMuut juhlapöydän kakutSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (3)

maris
Kinuskileipomo maris
1.11.2017 17:30

Tein tätä kakkua nyt itse uudestaan ja käytin taikinan valmistamiseen maidon ja omenaviinietikan sijasta piimää sekä kohotusaineena leivinjauheen sijasta soodaa. Tuli mielestäni vieläkin parempaa, joten muutin ohjetta näiltä osin. 😊 Myös kuvan vaihdoin tuoreempaan. Aiemman ohjeen mukaiset ainekset ja määrät löytyvät ohjeen alun vinkistä.

maris
Kinuskileipomo maris
9.9.2017 00:17

Lissy: joooo, jätskiä kannatan minäkin! Vaikka maistui kyllä ihan pelkiltäänkin. On niin mehevää. 😋
Minä myös pähkäilin, että mikä tuon omenaviinietikan tarkoitus on. Mutta koska alkuperäisessä ohjeessa sitä käytettiin ja minulla sitä myös sattui olemaan, niin laitoin. Asiaa kuitenkin tutkiskelin ja tietoa etsin ja sellaisen käsityksen sain, että omenaviinietikka ”piimittää” eli hapattaa maidon. Eli olisiko sitten vähän sama asia, että laittaisi piimää. Mutta uskon kyllä, että onnistuu pelkällä maidollakin oikein mainiosti. Tai sitten voisi laittaa sitä piimää. Mutta jos omenaviinietikkaa sattuu kaapissa olemaan, niin kannattaa kokeilla. Ainakin tästä tuli huisin hyvää näin. 😊

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
8.9.2017 23:15

mmmmm mä söisin sitä jäätelön kera 🙂 Mutta miksi lisätään omenaviinietikkaa?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa