4.9.2018
Kinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
(n. 17 kpl)
Vinkki: Taikinan voi valmistaa myös pelkistä vehnäjauhoista korvaamalla sillä speltti- ja kaurajauhon. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan ohjeen mukaista jauhoyhdistelmää, jos mahdollista.
Taikina:
2 dl juustoraastetta
2 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyväspelttijauhoja
1 dl kaurajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/4 – 1/2 tl suolaa
200 g turkkilaista jugurttia (kermaviili käy myös)
1/ 2 dl oliiviöljyä
Täyte: (määrät ovat ”noin määriä”, ei kovin tarkasti mitattuja)
n. 75 g kinkkuleikettä (tai vaikkapa palvikinkkua)
n. 75 g leipäjuustoa
1 1/2 dl juustoraastetta
1/2 kananmunaa
1/2 tl timjamia
ripaus mustapippuria
vajaa 1 rkl sinappia
n. 1/2 dl (pakaste)puolukoita
Voiteluun:
1/2 kananmunaa
Pinnalle:
seesaminsiemeniä
Valmista ensin taikina. Sekoita juustoraaste, jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää jugurtti ja oliiviöljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin lepäämään täytteen valmistamisen ajaksi.
Leikkaa kinkku ja leipäjuusto pieniksi paloiksi/kuutioiksi. Raasta tarvittaessa juusto. Sekoita täyteainekset keskenään puolukoita lukuunottamatta.
Kauli taikina jauhoitetulla alustalla ohueksi levyksi (voi kaulia kahdessa erässä). Ota pyöreällä muotilla (halk. 9-10 cm) taikinasta ympyröitä. Laita n. ruokalusikallinen täytettä ympyrän toiselle puoliskolle. Ripottele muutama puolukka täytteen päälle (pakastepuolukat voi pyöräyttää ensin jauhoissa).
Käännä taikinaympyrän täytteetön puoli täytteen päälle ja nipistele sauma umpeen. Nosta pasteijat pellille. Voit laittaa ne ”perinteiseen” tapaan kyljelleen, sauma sivulle tai pystyyn, sauma ylöspäin (näin tässä itsellä).
Voitele pasteijat kananmunalla ja ripottele halutessasi päälle seesaminsiemeniä.
Paista 200 asteessa 15 – 20 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitti Irzu! Kivaa jos innostuit. 😊 Nämä oli kyllä herkullisia. Maistuvia ihan siltään, mutta maukkaita vaikka jonkun keitonkin kaverina.