Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

Key lime -piiraat

22.3.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-126_600x600.jpeg

Pienet limepiiraat
(n. 24 kpl)

Vinkki: Tämän alkuperäisen ohjeen mukaisesti piiraset irrotetaan vuoan koloista vasta täytettyinä.
Vaihtoehtoisesti voit irroittaa pohjat ensin ja täyttää vasta sitten. Näin tein itse, ja hyvin onnistui niinkin. Eli, anna paistettujen piiraspohjien jäähtyä kylmiksi jääkaapissa ja irrota jähmettyneet pohjat varovasti sormella pyöräyttämällä/liu’uttamalla vuoan koloista. Jos pohjat ovat tiukassa, anna lämmetä hetken aikaa huoneenlämmössä ja yritä uudestaan.

Pohja:
175 g digestivekeksejä
70 g voita
4 rkl vaaleaa siirappia (itse käytin tummaa)

Täyte:
1 1/2 dl kuohukermaa
2 limen kuori raastettuna
4 rkl limemehua (n. kahden limen mehu)
200 g (1/2 prk) kondensoitua maitoa

koristeluun limen kuorta

Voitele 24-paikkainen minimuffinssipelti ja lämmitä uuni 180 asteeseen.
Murskaa keksit aivan hienoksi esimerkiksi monitoimikoneessa.
Laita siirappi ja voi kattilaan, lämmitä miedolla lämmöllä kunnes voi sulaa.
Nosta kattila pois liedeltä ja lisää keksimurska. Sekoita tasaiseksi.
Jaa seos vuoan syvennyksiin ja painele pohjalle ja reunoille pienen lusikan avulla. (Itse painelin myös sormilla).
Paista n. 6-8 minuuttia, kunnes pohjat saavat hieman väriä.
Painele pohjia vielä lusikalla muotoonsa, koska ne uunissa menettävät muotoaan.
Anna pohjien jäähtyä 10-15 minuuttia vuoassa.
(Huom! Voit halutessasi irroittaa pohjat vuoasta jo tässä vaiheessa, ennen täyttämistä. Kts. ohjeen alusta vinkki.)

Raasta limet ja purista limemehu.
Laita kerma ja limen kuoriraaste kulhoon ja vatkaa kunnes seos alkaa sakeutua.
Vatkaa vähitellen sekaan kondensoitu maito ja lopuksi limemehu. Jatka vatkaamista muutama minuutti, kunnes vaahto sakeutuu.
Laita vaahto pursotinpussiin (tai kulhoon, jos lusikoit täytteen) ja laita vielä hetkeksi jääkaappiin, jotta vaahto jähmettyy hieman.

Pursota/lusikoi limekerma piiraspohjiin. Nosta piiraat vielä jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Irrota piiraat varovasti pyöreäkärkistä veistä apuna käyttäen.
Mikäli piiraat ovat olleet pitkään jääkaapissa, kannattaa niiden antaa lämmetä hetki huoneenlämmössä, niin irrottaminen on helpompaa.

 

Ainesosat

HedelmäSitruuna/appelsiini/lime

Erityisruokavaliot

LiivatteetonMunatonPähkinätön

Kategoriat

JälkiruoatKevätLeivoksetMakeat piirakatMakuja maailmaltaPääsiäinen

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (2)

maris
Kinuskileipomo maris
23.3.2017 16:54

Kiitti Irzu! Minimuffaripelti on kyllä osoittautunut tosi monikäyttöiseksi ja käytännölliseksi. Niin monikäyttöiseksi, että minulla on vielä varsinaiset muffinssit sillä tekemättä. Kaikkea muuta on kyllä pitänyt saada näperrellä. 🙂
Ja saa tosiaan sopivan pieniä tarjottavia kahvipöytään, jossa on useampaa sorttia tarjolla. Kätevä juttu varmasti tuo kahden pellin systeemi.

Minä muuten tein ihan vastikään niitä sinun leipomosi tomaatti-juustopiirasia tällä samaisella pellillä. En vaan kerennyt vielä viestiä jättää. Mutta käyn kommentoimassa ja pistän vaikkasta kuvaakin galleriaan. 🙂

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
23.3.2017 13:46

Minulla on kaksi minipeltiä ja jotenkin kiva kun voi tehdä tarjolle molempia, pikkasia suolaisia ja makeita herkkuja. Kätevää. Ihanan näköisiä herkkuja siellä! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa