Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

Pellillinen kasvispiirakkaa

10.1.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-97_600x600.jpeg

Kasvispiirakka
(pellillinen, noin 20 isohkoa palaa)

Vinkki1: Pohjataikinan jauhoina voit käyttää myös tavallisia vehnäjauhoja tai korvata osan täysjyväjauhoilla. Samoin kermaviilin voi korvata jollain muulla hapanmaitotuotteella (esim. rahka, ranskankerma, maustamaton jogurtti).
Vinkki2: Piirakan täytteessä käytettävien kasvisten, mausteiden ja muiden raaka-aineiden kanssa kannattaa rohkeasti soveltaa sen mukaan mitä kaapeista löytyy ja itse pitää.

Pohjataikina:
150 g voita
5 dl spelttivehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl kermaviiliä
(ripaus suolaa)

Täyte:
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
pala (n. 200 g) keräkaalia
3 keskikokoista porkkanaa
n. 200 g parsakaalia
1 punainen suippopaprika
ruokaöljyä kasvisten kuullottamiseen
1/2 dl vettä
1 dl aurinkokuivattua tomaattia silputtuna
3/4 dl paahdettua sipulirouhetta
1 1/2 rkl kuivattuja yrttimausteita (esim. meirami, oregano, basilika)
1/2 tl chilimausteseosta
maun mukaan suolaa ja mustapippuria
1 rasia (200 g) aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
n. 1 dl auringonkukansiemeniä
100-150 g juustoraastetta

Nypi pehmeä voi, jauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Vältä vaivaamasta liikaa, jottei taikina sitkisty.
Kääri taikina tuorekelmuun ja anna kovettua jääkaapissa vähintään tunnin ajan/täytteen valmistelemisen ajan. Voit myös valmistaa taikinan jo edellisenä päivänä.

Suikaloi sipuli ja hienonna valkosipuli.
Pilko, viipaloi tai lohko muutkin kasvikset.
Lisää isoon kattilaan ruokaöljyä ja kuullota kasviksia hetken aikaa. Lisää mausteet ja vesi kattilaan ja anna kasvisten hautua kannen alla noin 10-15 minuuttia.
Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja lisää ne sekä paahdettu sipulirouhe täytteen joukkoon.
Maista täytettä ja mausta tarvittaessa lisää.
Anna täytteen jäähtyä hieman.

Kauli taikina pellin kokoiseksi ohueksi levyksi ja nosta se kaulimen ympärille kääräistynä pellille levinpaperin päälle.

Levitä pohjan päälle ensin tuorejuusto ja sen jälkeen kasvistäyte.
Ripottele täytteen pinnalle auringonkukansiemeniä ja lopuksi juustoraaste.
image
image

Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla/toiseksi alimmalla tasolla n. 25-30 minuuttia. Paiston loppuvaiheessa piirakan voi nostaa tarvittaessa hieman ylemmäs, jotta pinta saa väriä.

image

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioMunaton

Kategoriat

Pizzat, voileivät, iltapalatSuolaiset piirakatSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (4)

maris
Kinuskileipomo maris
11.1.2017 17:58

Kiva, jos sait tästä vähän vinkkiä vastaisuuden varalle, mari-johanna!
Niin, eihän tämä varmasti mikään tiukimman dieetin piirakka ole. Mutta kasviksia on paljon ja pohja ohut, joten semmoinen ihan semiterveellinen pläjäys. 🙂 Toki pohjaan voi margariiniakin laittaa, mutta itse en ole sitä oikein oppinut käyttämään. Voin ja margariinin tuote- ja ravintosisältöjä olen joskus kaupassa tavannut ja tullut siihen tulokseen, että voi on aivan yhtä hyvä, jos ei parempi vaihtoehto. Jos siis näistä kahdesta pitää valita. 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
11.1.2017 08:09

Ihanan värikäs pläjäys lautaselle näin uuden vuoden kunniaksi! Ja vaikka pohja vähän voita sisältääkin niin ihan varmasti myös terveellinen kaikille niille jotka ovat tehneet uuden vuoden lupauksia… toki terveellinen ihan meille jokaiselle!
Tämä täytyy pistää muistiin, sillä kun veljeni taas tulee kasvis valiolaisena kylään, on mukavaa saada jotain uutta pöytään!

maris
Kinuskileipomo maris
10.1.2017 23:19

No sai ottaa toisenkin palan, ja kolmannenkin! Ja olisi tästä sinullekin riittänyt, Kinuskiemo, mutta jos ihan ikioman haluat leipaista, niin kannustan. 🙂 Sain minä onneksi pelastettua pakastimeen itseltäni piiloon osan piirakanpaloista.

Kinuskiemo
10.1.2017 19:53

Onpa hyvän ja pirteän näköinen piirakka! Värikäs kasvissekoitus houkuttelee maistamaan enkä usko, että maku pettää. Hyvä että teit pellillisen. Sai ottaa toisenkin palan? – Jaa-a, tätä ei saa, jos ei sitä tee! Jospa huomenissa olisi se kasvispiirakkapäivä! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa