Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

Kardemummakahvikakku

6.3.2018

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_CAAC22C6-0FC5-4029-9672-299910410B0C_600x600.jpeg

Kardemummakahvikakku
(n. 1,5 l:n vuokaan)

2 1/2 dl kerma-maitoa (n. puolet kermaa ja puolet maitoa) tai kermaa
1 rkl kardemummaa (kardemumman ystävät voivat vaikka tuplata)
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa

Mittaa kerma-maito/kerma sekä kardemumma kattilaan. (Käytä sen verran isoa kattilaa, että siihen mahtuu myöhemmin myös voi ja kananmunat).
Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi, sammuta levy ja anna kerma-maidon poreilla puolisen minuuttia.
Nosta kattila pois hellalta ja paloittele kuuman kerma-maidon joukkoon voi. Jätä jäähtymään. Voit välillä sekoitella, jottei päälle muodostu kuorta.

Voitele ja jauhota kakkuvuoka (n. 1,5 l).

Mittaa kaikki kuivat aineet (vehnäjauhot, perunajauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri) isoon kulhoon. Sekoita hyvin.

Lisää kananmunat noin kädenlämpöiseksi jäähtyneeseen kerma-voi-kardemummaseokseen. Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla tai vispilällä.
Kaada keskenään sekoitetut kosteat aineet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita puuhaarukalla tms. nopeasti sekaisin. Älä sekoita liikaa.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa, uunin toiseksi alimmalla tasolla noin n. 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä esim. cocktailtikulla. Kun tikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa, vaan ainoastaan meheviä murusia, on kakku kypsä. (Itse paistoin puolet pienempää kakkuani n. 30 minuuttia.)

Anna kakun jäähtyä vuoassaan muutama minuutti ja kumoa se sitten tarjoilulautaselle. Kakku säilyy mehevänä ja pehmeänä huoneenlämmössä muutaman päivän ajan. Säilytä kakku tällöin muovipussissa tai kakkuvuoan/-kuvun alla. Kakku sopii myös pakastettavaksi.

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Kategoriat

Helpot ja nopeatKahvikakutRippijuhlatSyntymäpäivätYlioppilasjuhlat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa