6.3.2018
Kardemummakahvikakku
(n. 1,5 l:n vuokaan)
2 1/2 dl kerma-maitoa (n. puolet kermaa ja puolet maitoa) tai kermaa
1 rkl kardemummaa (kardemumman ystävät voivat vaikka tuplata)
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
Mittaa kerma-maito/kerma sekä kardemumma kattilaan. (Käytä sen verran isoa kattilaa, että siihen mahtuu myöhemmin myös voi ja kananmunat).
Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi, sammuta levy ja anna kerma-maidon poreilla puolisen minuuttia.
Nosta kattila pois hellalta ja paloittele kuuman kerma-maidon joukkoon voi. Jätä jäähtymään. Voit välillä sekoitella, jottei päälle muodostu kuorta.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka (n. 1,5 l).
Mittaa kaikki kuivat aineet (vehnäjauhot, perunajauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri) isoon kulhoon. Sekoita hyvin.
Lisää kananmunat noin kädenlämpöiseksi jäähtyneeseen kerma-voi-kardemummaseokseen. Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla tai vispilällä.
Kaada keskenään sekoitetut kosteat aineet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita puuhaarukalla tms. nopeasti sekaisin. Älä sekoita liikaa.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa, uunin toiseksi alimmalla tasolla noin n. 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä esim. cocktailtikulla. Kun tikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa, vaan ainoastaan meheviä murusia, on kakku kypsä. (Itse paistoin puolet pienempää kakkuani n. 30 minuuttia.)
Anna kakun jäähtyä vuoassaan muutama minuutti ja kumoa se sitten tarjoilulautaselle. Kakku säilyy mehevänä ja pehmeänä huoneenlämmössä muutaman päivän ajan. Säilytä kakku tällöin muovipussissa tai kakkuvuoan/-kuvun alla. Kakku sopii myös pakastettavaksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä