16.6.2016
Kampanisut n. 35 kpl
250 g huoneenlämpöistä voita
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
200 g kermaviiliä
1 tl soodaa
600 g (n. 9 dl) vehnäjauhoja (omissa kampanisuissani on puolet spelttivehnää ja puolet tavallista)
pinnalle: sokeri-kaneliseosta
Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään tasaiseksi seokseksi.
Sekoita sooda kermaviiliin ja lisää seos voi-sokeriseokseen.
Lisää kananmuna ja sitten jauhot.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi, mutta vältä turhaa vaivaamista.
Anna taikinan levätä jääkaapissa noin puoli tuntia.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla levyksi, jonka paksuus on reilu puoli senttimetriä.
Leikkaa levystä n. 5 cm korkeita ja 8 cm pitkiä paloja. Esim. taikinahyrrä, pitsaleikkuri tai pitkä ja terävä veitsi sopivat paloitteluun hyvin.
Tee jokaisen taikinapalan pidemmälle sivulle neljä viiltoa. Näin jokaiseen nisuun tulee viisi sakaraa.
Nosta nisut pellille leivinpaperin päälle.
Käännä tai taivuta kamman uloimpia sakaroita hieman ylöspäin, jotta nisu saa kaarevan muodon.
Voitele nisut kevyesti vedellä ja ripottele päälle sokeri-kaneliseosta.
Paista kampanisuja 250 asteessa n. 7 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
No, sakkaisiiha nä on kun on viisarveeki. Tää ok ikae resepti nöin se miu mummi näit teki, ainoostaa kaneli pois.