27.10.2016
Juuresgalette eli juurespiirakka
n. 4 annosta
Piirakkataikina
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
3/4 tl suolaa
1/2 dl öljyä
1 dl vettä
(1 tl oreganoa)
Täyte
2 pientä porkkanaa
2 pientä punajuurta
1 pieni sipuli
1 rkl öljyä
ripaus suolaa
1 dl ranskankermaa
1 dl murennettua fetajuustoa
n. 1/2 dl saksanpähkinöitä rouhittuna
1 tl oreganoa
(mustapippurirouhetta)
Leikkaa porkkanat, punajuuret ja sipuli läpikuultavan ohuiksi viipaleiksi (itse viipaloin juustohöylällä).
Pane viipaleet kulhoon, sekoita joukkoon öljy ja suola.
Sekoita jauhot ja suola (sekä halutessasi myös oregano) kulhossa. Lisää öljy ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa.
Muotoile taikina palloksi ja kauli jauhotetun leivinpaperin päällä halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi pyöreäksi levyksi. Tai voit tehdä kaksi pienempää. (Taikinalevyn voi myös kaulita työtasolla ja nostaa kaulimen ympärille kierrettynä pellille leivinpaperin päälle.)
Levitä levylle ranskankerma ja ripottele päälle murennettu feta, pähkinärouhe ja oregano. Jätä reunoille pari senttiä tyhjää tilaa. Lisää päälle juures-sipulitäyte. Jos haluat, voit vielä rouhaista maun mukaan mustapippuria juuresten päälle.
Käännä taikinan reunat täytteen päälle.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 25 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä.
Koristele saksanpähkinärouheella ja esim. persiljasilpulla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos kysymästä, Kinuskiemo. 🙂 Eivät ole paprikaa vaan porkkanaa, joka ottanut väriä punajuuresta. Jouduin ”höyläämään” porkkanat pituussuunnassa, vaikka olisin halunnut leveyssuuntaisia viipaleita. Oli vaan niin vaarallisen tuntuista touhua, että luovutin. Meinasi halloweenin kauhut muuttua turhankin konkreettiseksi, kun sormetkin oli mennä suikaleiksi. 😀