18.8.2017
Limepiirakka
(12-14 palaa)
Vinkki: Piirakasta saa gluteenittoman käyttämällä pohjassa gluteenittomia keksejä. Ohje on myös kananmunaton, mutta muista tarkistaa, että käyttämäsi keksit ovat munattomia.
Pohja:
200 g digestivekeksejä (itse korvasin noin puolet piparkakuilla)
100 g voita
Täyte:
300 g (2 purkkia) ranskankermaa
360 g (vajaa purkki) kondensoitua maitoa
1 dl (n. 3 limeä) limemehua
1 tl raastettua limen kuorta
Koristelu:
1 dl vispikermaa (itse tykkäsin, että voisi olla enemmänkin)
2 tl tomusokeria
raastettua limen kuorta
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele noin 24 cm kokoinen piirakkavuoka (itse käytin irtopohjavuokaa) ja leikkaa vuokaan pohjan kokoinen pala leivinpaperia.
Murskaa keksit monitoimikoneessa tai pussin sisällä kaulimella. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Sekoita voisula keksimuruihin ja painele seos piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (itse laitoin reunalle noin 2 cm korkeudelle). Paista pohjaa uunin keskitasolla 7 minuuttia.
Sekoita kulhossa kaikki täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 10 minuuttia ja käännä sitten uuni pois päältä. Jätä piirakka uunin jälkilämpöön 30 minuutiksi (itse unohdin 40 minuutiksi, mutta ei haitannut ollenkaan).
Anna piirakan tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se tomusokerilla. Pursota pieniä ruusukkeita piirakan päälle ja raasta niiden päälle hieman limen kuorta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
sante67: ei kärsi, rohkeasti pakastimeen vaan!
Jos haluat, niin kermavaahdon voi pursotella päälle vasta sulatuksen jälkeen. Tosin itse olen kyllä pakastanut kermavaahtoineen päivineen, mutta jos piirakka menee esim. tärkeämpään tilaisuuteen tarjolle, niin sitten on parempi pursottaa kerma pakastuksen jälkeen.