Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Helppo pannupulla kinuski-puolukkatäytteellä

Leipomo: maris
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_E8459BA9-B8FC-472A-85E5-40279CF3EA6B_600x600.jpeg

Kinuski-puolukkapannupulla 
(Uunivuoallinen, koko n. 22 cm x 29 cm)

Vinkit:
– Jos haluat tehdä pullan uunipellille, tuplaa annos.
– Täytteet voi myös tiputella nokareiksi pullan päälle.
– Pannupullan täytteeksi tai pinnalle ripoteltaviksi sopivat myös esim. marjat, hillot, paistonkestävät kreemit, rahkat, tuorejuustot, voisilmät, mantelirouhe, sokeri…

Pullataikina:
3 dl vettä  (tai maitoa)
25 g (1/2 pkt) tuorehiivaa
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
(1 kananmuna)
75 g voita sulatettuna (tai vastaava määrä miedonmakuista ruokaöljyä)
n. 5 1/2 dl vehnäjauhoja (itse käytin osittain täysjyväspelttiä)

Täyte:
n. 2 dl karamellisoitua kondensoitua maitoa (valmiiksi keitetty kinuskiksi)
1 rkl perunajauhoja
n. 2 dl (pakaste)puolukoita + ripaus perunajauhoja
mantelilastuja

Sulata voi.
Lämmitä vesi (maito) kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, vaniljasokeri, suola ja kardemumma (ja halutessasi kananmuna).
Lisää jauhot parissa, kolmessa erässä sekä sulatettu voi. Sekoita (esim. puuhaarukalla) nopeasti tasaiseksi sitkeäksi taikinaksi, mutta älä vaivaa.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja taputtele/levitä tasaiseksi. Voit käyttää tarvittaessa hieman jauhoja apuna. Laita leivinliina vuoan päälle ja anna pullataikinan kohota tunnin ajan tai vähän reilumminkin. Taikina on hyvin kohonnut, kun sitä sormella painettaessa taikinaan ei jää enää koloa, vaan se kimpoaa pian tasaiseksi.

Paina kohonneeseen pullataikinaan jauhotetulla kämmensyrjällä pidemmän sivun suuntaisesti pari vakoa ja lusikoi tai pursota vakoihin karamellisoitua maitotiivistettä eli valmista kinuskia johon on sekoitettu n. ruokalusikallinen perunajauhoja. Sekoita kohmeisten puolukoiden joukkoon ripaus perunajauhoja ja ripottele puolukat kinuskin päälle. Pullataikinan reunoille voit ripotella mantelilastuja.

Paista 220 asteessa  n. 20 minuuttia. Anna hetken aikaa jäähtyä ennen pullan nauttimista, koska kinuski on heti uunista otettaessa polttavan kuumaa. Pulla säilyy maukkaana ja tuoreenveroisena muutaman päivänkin. Säilytä tällöin pullaa huoneenlämmössä ja suojaa se hyvin esim. muovipussilla.

Tässä pannupulla seuraavana päivänä. Säilyi mukavasti tuoreenveroisena pidempäänkin.

LiivatteetonMunatonPähkinätön

Ainesosat:

Puolukka/karpaloToffee/kinuski

Kategoriat:

Helpot ja nopeatKinuskikissan 10-vuotistempausKlassikotPullat, munkit ja donitsitSyksySyntymäpäivät
- Helppo 7

Kommentit (7)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa