8.5.2018
Daim-minimuffinssit ja Daim-vaahtokuorrute
(n. 30 kpl)
Taikina:
50 g voita
1 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
1 1/2 dl maustamatonta jogurttia
1 1/2 dl ruokokidesokeria (tai tavallista)
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
100 g Daim-maitosuklaata (Marabou), (tai 70 g maitosuklaata ja 1 pieni (28g) Daim-patukka)
Kuorrutus:
120 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl tomusokeria
1 dl + 1/4 dl kermaa (käytin kuohua, vispi käy varmasti myös)
1 1/2 pientä (yht. 40 g) Daim-suklaapatukkaa
Vuoraa minimuffinssipellin kolot paperisilla minimuffinssivuoilla.
Sulata voi ja jätä jäähtymään.
Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi.
Yhdistä sulatettu voi, rypsiöljy, maustamaton jogurtti, kananmunat ja sokeri kulhossa hyvin sekoittaen esim. puuhaarukalla tai vispilällä.
Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, perunanajauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola.
Kaada kostea-aineseos jauhoseoksen joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää sekoittamisen aikana mukaan myös rouhittu Daim-suklaa.
Jaa taikina muffinssivuokiin (lähes täyteen). Paista 180 asteessa n. 13 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla: jos tikkuun jää taikinaa, jatka paistamista vielä hetki.
(Jos ja kun taikinaa jää yli, paista se muffinsseiksi heti, kun ensimmäiset ovat valmiit ja otettu pois vuoasta.)
Anna muffinssien jäähtyä.
Valmista sitten kuorrute. Mittaa tuorejuusto kulhoon ja jätä se huoneenlämpöön.
Rouhi Daim-suklaapatukat hienoksi rouheeksi. Laita daim-rouhe sekä 1/4 dl kermaa kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes Daim-suklaa on liuennut kermaan. Pienet manteliset sattumahiput saavat jäädä, eli aivan sileäksi ei tarvitse sulattaa. Nosta kattila pois levyltä ja anna suklaaseoksen jäähtyä hetken aikaa (voi välillä sekoitella).
Notkista tuorejuusto lusikalla sekoittaen ja lisää tomusokeri.
Vaahdota kerma (1 dl) suht napakaksi vaahdoksi. Kaada jäähtynyt Daim-kermaseos tuorejuuston joukkoon ja sekoita sähkövatkaimen pienimmällä nopeudella tasaiseksi.
Yhdistä kermavaahto ja Daim-tuorejuustoseos lusikalla tai nuolijalla kevyesti käännellen.
Laita Daim-vaahto pursotuspussiin, jossa on haluamasi mallinen tylla, ja pursota ruusukkeita muffinssien päälle (itse käytin näissä pursotuksissa isoa tähtityllaa.)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Tattista vaan, mari-johanna!
No joo, onhan se daim-suklaa aika rapsakkaa syötävää, ja siitä rakenteesta en välttämättä itsekään niin suuresti perusta. Mutta daim-suklaan mauista kyllä tykkään. Ja tuossa kuorrutteessa ne maut tulevat pehmeän lempeästi esiin. Tiedä sitten olisinko tunnistanut mitä suklaata kuorrute sisältää, jos en olisi tiennyt. 🙂