Kinuskileipomo maris

Kategoria: Muffinssit,  Syntymäpäivät,  Täytteet Nähty 288 kertaa
 
08.05.2018
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Daim-minimuffinssit ja Daim-vaahtokuorrute


Tässä on jo jokunen aika kerennyt siitä vierähtää, kun sattumalta huomasin Keittiökriitikon blogissa hurjan herkullisen oloisen Daim-kuorrutteen muffinssien päällä. Tuolloin heti ajattelin, että näin Daim-suklaan ystävänä tuota kuorrutetta on testattava. No, kokeilu lykkääntyi ja lykkääntyi, mutta nyt vihdoin aukeni otollinen tilaisuus Daim-vaahdon testaamiselle. 

 

Niin muffinsseista kuin kuorrutteestakin päädyin lopulta tekemään omat versioni, mutta oivallisena inspiraation lähtenä tuo alkuperäinen Keittiökriitikon ohje toimi. Vähän kyllä kieltämättä jänskätti, että mitenkähän tämän tytön mahtaa käydä, kun ohjetta taas lipsahdin sillä tavoin muuntelemaan. Mutta lopputulos oli parempi kuin ikinä olisin osannut odottaa. Maku istui omaan suuhuni just eikä melekein. 😋 Kostean mehevä muffinssi olisi kyllä maistunut ihan siltäänkin, ilman kuorrutusta, mutta kyllä suolaisen makea kuorrutus kruunasi makuelämyksen. Tulikin heti mieleeni, että tuo Daim-vaahto sopisi erinomaisesti esim. täytekakkujen tai kääretorttujen täytteeksi - vaikkapa vadelmien kanssa. Ihan riepoo, että näinkin kauan siirsin tuon kuorrutteen kokeilemista. 😤 No mutta, parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

 

Daim-minimuffinssit ja Daim-vaahtokuorrute
(n. 30 kpl)

Taikina:
50 g voita
1 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
1 1/2 dl maustamatonta jogurttia
1 1/2 dl ruokokidesokeria (tai tavallista)
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
100 g Daim-maitosuklaata (Marabou), (tai 70 g maitosuklaata ja 1 pieni (28g) Daim-patukka)

Kuorrutus:
120 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl tomusokeria
1 dl + 1/4 dl kermaa (käytin kuohua, vispi käy varmasti myös)
1 1/2 pientä (yht. 40 g) Daim-suklaapatukkaa

Vuoraa minimuffinssipellin kolot paperisilla minimuffinssivuoilla.
Sulata voi ja jätä jäähtymään.
Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi.

Yhdistä sulatettu voi, rypsiöljy, maustamaton jogurtti, kananmunat ja sokeri kulhossa hyvin sekoittaen esim. puuhaarukalla tai vispilällä.

Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, perunanajauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola.

Kaada kostea-aineseos jauhoseoksen joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää sekoittamisen aikana mukaan myös rouhittu Daim-suklaa.

Jaa taikina muffinssivuokiin (lähes täyteen). Paista 180 asteessa n. 13 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla: jos tikkuun jää taikinaa, jatka paistamista vielä hetki.
(Jos ja kun taikinaa jää yli, paista se muffinsseiksi heti, kun ensimmäiset ovat valmiit ja otettu pois vuoasta.)
Anna muffinssien jäähtyä.

Valmista sitten kuorrute. Mittaa tuorejuusto kulhoon ja jätä se huoneenlämpöön.
Rouhi Daim-suklaapatukat hienoksi rouheeksi. Laita daim-rouhe sekä 1/4 dl kermaa kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes Daim-suklaa on liuennut kermaan. Pienet manteliset sattumahiput saavat jäädä, eli aivan sileäksi ei tarvitse sulattaa. Nosta kattila pois levyltä ja anna suklaaseoksen jäähtyä hetken aikaa (voi välillä sekoitella).

Notkista tuorejuusto lusikalla sekoittaen ja lisää tomusokeri.
Vaahdota kerma (1 dl) suht napakaksi vaahdoksi. Kaada jäähtynyt Daim-kermaseos tuorejuuston joukkoon ja sekoita sähkövatkaimen pienimmällä nopeudella tasaiseksi.
Yhdistä kermavaahto ja Daim-tuorejuustoseos lusikalla tai nuolijalla kevyesti käännellen.

Laita Daim-vaahto pursotuspussiin, jossa on haluamasi mallinen tylla, ja pursota ruusukkeita muffinssien päälle (itse käytin näissä pursotuksissa isoa tähtityllaa.)