Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

Cornetit

13.1.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image31_600x600.jpg

Cornetit               n. 64 pikkuleipää

Taikina:
125 g pehmeää suolatonta voita (itse käytin suolattua)
3 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
375 g vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta

Mantelitäyte:
180 g mantelijauhetta
65 g maitosuklaata rouhittuna
1/2 tl jauhettua neilikkaa
1 sitruunan hienoksi raastettu kuori
220 g aprikoosihilloa (käytin paiston kestävää)
3 rkl juoksevaa hunajaa

hienoa sokeria sokeroimiseen

Valmista keksitaikina. Mittaa voi, kerma sekä vaniljasokeri suureen kulhoon, ja vatkaa seos tasaiseksi puulusikalla (itse en kyllä saanut mitenkään erityisen tasaiseksi, mutta hyvin onnistui silti).

Siivilöi jauhot ja leivinjauhe erilliseen kulhoon. Kääntele jauhot hiljalleen voiseokseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Alusta taikinaa jauhotetulla työtasolla minuutti tai pari, kunnes taikina on pehmeää ja kiiltävää.

Kiedo taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin 15 minuutiksi.

Valmista mantelitäyte mittaamalla kaikki ainekset kulhoon ja sekoittamalla ne tasaiseksi tahnaksi.

Jaa taikina kahdeksaan osaan, ja kauli jokainen osa jauhotetulla alustalla ohueksi ympyräksi, jonka halkaisija on 23 cm. Leikkaa jokainen ympyrä kahdeksaan osaan.

Ota esiin yksi taikinakiila kerrallaan ja aseta sen leveä pää itseesi päin. Pyöritä pieni teelusikallinen täytettä pieneksi tangoksi ja aseta se kiilan leveään päähän.
image
Rullaa kiila varovaisesti itsestäsi poispäin niin, että täyte jää taikinan sisään. Toista sama jäljelle jääneillä aineksilla.

Laita keksit leivinpaperoidulle pellille ja paista 180 asteessa noin 8-10 minuuttia.

Kierrittele vielä kuumat keksit sokerissa ja nostele teräsritilälle jäähtymään.

Cornetit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa hyvin 2 viikkoa.

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonMunaton

Kategoriat

Makuja maailmaltaPikkuleivät

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (7)

maris
Kinuskileipomo maris
14.1.2016 19:33

Cakeaus, Kinuskiemo ja liinukka, kiitos teillekin kommenteista ja mukavaa, jos innostutte kokeilemaan!
Tuo suklaaversio kuulostaa kyllä erityisen herkulliselta, Cakeaus! Keksitaikina kun on oikeastaan sokeriton, niin minusta nämä kaipaa juuri tuollaisen makean täytteen. Vaikka itse en pidä mistään kovin äkkimakeasta, niin tuohon täytteeseen olisin ehkä hippusen lisää makeutta kaivannut. Mutta makuasioita. 🙂

liinukka
Kinuskileipomo liinukka
14.1.2016 14:51

Tämä menee kokeiluun:)

Kinuskiemo
14.1.2016 13:53

Onpa siinä söpöjä pulleita keksikääröjä toinen toisensa kyljessä sievissä riveissä. Odottamassa makutestiin pääsyä. Sitten se onkin menoa! 😉

Cakeaus
Kinuskileipomo Cakeaus
14.1.2016 11:12

Wau!
Näitä pitää ehdottomasti kokeilla! Ja suklaatäytteellä tietenkin 😉

maris
Kinuskileipomo maris
13.1.2016 22:34

Kiitoksia mari-johanna ja soja! Juuri tämä pikkuleipien ulkonäkö houkutteli minutkin kokeilemaan. 🙂
Nyt kun tässä muistelen, niin minusta taikina oli sellaista pehmeää, eikä repeillyt ja oli helppo kaulita. En ainakaan muista, että sen kanssa olisin lainkaan taistellut. Joten uskoisin, että lapsiltakin onnistuu. 🙂
Ainoa mikä on jäänyt mieleen, niin se, että en saanut voita ja kermaa vatkattua puulusikalla mitenkään erityisen tasaiseksi seokseksi. Vähän sitä siinä säikähdin, mutta eipä sitä taida saadakaan kuin sellaiseksi rakeiseksi. Sitten kun lisäsin jauhoja, niin kyllä siitä rupesi taikina mukavasti muotoutumaan.
Itse otin varman päälle ja käytin paistonkestävää marmeladia, mutta varmaan onnistuu muullakin. Ajattelisin, että tuo mantelijauhe sitoo aika hyvin nestettä, mutta varmaan voi varalta ripsauttaa vaikka perunajauhoja mukaan, jos tavallista hilloa käyttää.

soja
Kinuskileipomo soja
13.1.2016 21:25

tosi sieviä ja tosiaan hauskoja, kun ensiksi luulee juustosarviksi tai croissanteiksi. Oliko taikina miten pehmyttä, luuletko pystyisikö lapset sitä käsittelemään?

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
13.1.2016 18:37

Kuulostaa mielenkiintoiselta! En ole aikaisemmin tällaisista kuullut, ehkä näitä täytyy vielä joku kerta kokeilla.
Ensin katsoin kuvaa että juustosarvia olet tehnyt mutta mietin tuota nimeä. No,ei ollut juustosarvia. Ehdottomasti to do-listalle menee!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa