13.1.2016
Cornetit n. 64 pikkuleipää
Taikina:
125 g pehmeää suolatonta voita (itse käytin suolattua)
3 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
375 g vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
Mantelitäyte:
180 g mantelijauhetta
65 g maitosuklaata rouhittuna
1/2 tl jauhettua neilikkaa
1 sitruunan hienoksi raastettu kuori
220 g aprikoosihilloa (käytin paiston kestävää)
3 rkl juoksevaa hunajaa
hienoa sokeria sokeroimiseen
Valmista keksitaikina. Mittaa voi, kerma sekä vaniljasokeri suureen kulhoon, ja vatkaa seos tasaiseksi puulusikalla (itse en kyllä saanut mitenkään erityisen tasaiseksi, mutta hyvin onnistui silti).
Siivilöi jauhot ja leivinjauhe erilliseen kulhoon. Kääntele jauhot hiljalleen voiseokseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Alusta taikinaa jauhotetulla työtasolla minuutti tai pari, kunnes taikina on pehmeää ja kiiltävää.
Kiedo taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin 15 minuutiksi.
Valmista mantelitäyte mittaamalla kaikki ainekset kulhoon ja sekoittamalla ne tasaiseksi tahnaksi.
Jaa taikina kahdeksaan osaan, ja kauli jokainen osa jauhotetulla alustalla ohueksi ympyräksi, jonka halkaisija on 23 cm. Leikkaa jokainen ympyrä kahdeksaan osaan.
Ota esiin yksi taikinakiila kerrallaan ja aseta sen leveä pää itseesi päin. Pyöritä pieni teelusikallinen täytettä pieneksi tangoksi ja aseta se kiilan leveään päähän.
Rullaa kiila varovaisesti itsestäsi poispäin niin, että täyte jää taikinan sisään. Toista sama jäljelle jääneillä aineksilla.
Laita keksit leivinpaperoidulle pellille ja paista 180 asteessa noin 8-10 minuuttia.
Kierrittele vielä kuumat keksit sokerissa ja nostele teräsritilälle jäähtymään.
Cornetit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa hyvin 2 viikkoa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Cakeaus, Kinuskiemo ja liinukka, kiitos teillekin kommenteista ja mukavaa, jos innostutte kokeilemaan!
Tuo suklaaversio kuulostaa kyllä erityisen herkulliselta, Cakeaus! Keksitaikina kun on oikeastaan sokeriton, niin minusta nämä kaipaa juuri tuollaisen makean täytteen. Vaikka itse en pidä mistään kovin äkkimakeasta, niin tuohon täytteeseen olisin ehkä hippusen lisää makeutta kaivannut. Mutta makuasioita. 🙂