2.3.2016
Avokado-limemuffinssit 12 kpl
Vinkki: Voit vaihtoehtoisesti valmistaa samalla ohjeella kakun. Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn 1 – 1,5 litran (pitkulaiseen)vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla n. 50 minuuttia.
Taikina:
2 dl sokeria
75 g huoneenlämpöistä voita
1 kypsä avokado ( omani painoi n. 200 g)
1 limen raastettu kuori ja mehu
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl maitoa/(itse laitoin ranskankermaa)
Kuorrute:
1 kypsä avokado (n. 200 g)
1/2 limen raastettu kuori ja mehu
3/4 dl ranskankermaa
1 1/2 – 2 dl tomusokeria
(1/2 – 1 rkl vaniljakreemijauhetta)
Vaahdota sokeri ja voi valkoiseksi ja ilmavaksi.
Soseuta avokado, limen mehu ja kuoriraaste esim. sauvasekoittimella. Vatkaa voiseokseen joukkoon.
Vatkaa munat joukkoon yksitellen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne maidon/ranskankerman kanssa taikinaan.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa n. 20 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä esim. cocktailtikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, muffinssit ovat kypsiä. Anna jäähtyä.
Soseuta kuorrutetta varten avokado, limen mehu ja kuoriraaste. Vatkaa joukkoon ranskankerma ja sitten vähitellen tomusokeri. (Jos kuorrute tuntuu löysältä voit siivilöidä vaniljakreemijauhetta sekaan).
Levitä tai pursota kuorrutetta muffinssien päälle ja koristele halutessasi limen kuoriraasteella.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos mari-johanna! Ja vielä kiireisen viikon päätteeksi jaksoit tulla kommentoimaan. 🙂
Kannustan kyllä näitä kokeilemaan, jos vaan yhtään siltä tuntuu. Ja jos syöjissä on avokadon makuun tottumattomia, niin minusta näihin voisi kokeilla tuorejuustopohjaista kuorrutusta. Eli maustamatonta tuorejuustoa reilummin ja avokadoa himppasen vähemmän. Sillon avokadon maku olisi laimeampi ja pursottamistakin varten olisi hieman jämäkämpää, mutta väri olisi kuitenkin vaaleanvihreä. Tai yksi mitä itseni tekisi mieli kokeilla olisi se, että ei sekoittaisikaan avokadoa tuorejuuston sekaan, vaan yrittäisi saada pursotettua ne raidallisena. Voisi olla kivan näköinen, jos onnistuisi. Mutta nämä olivat vaan tällaisia visioita, eli ei kokemusta. Mutta ainakin sen olen huomannut, että tuorejuusto ja avokado sopivat maullisesti kivasti yhteen. 🙂