12.2.2016
Avokadobrowniet n. 18-20 palaa
Ainekset
200 g tummaa (maidotonta) suklaata (55-70%)
2 dl ruokosokeria (tavallinen tai fariinisokeri käyvät myös)
3 kananmunaa
1 1/2 dl mantelijauhetta
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa
2 kypsää avokadoa
koristeluun tomusokeria
Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka (n. 20 x 30 cm)
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä.
Soseuta avokadot esim. sauvasekoittimella mahdollisimman sileäksi soseeksi.
Vatkaa kananmunat ja sokeri isossa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää muna-sokerivaahtoon jäähtynyt suklaasula vähitellen, koko ajan vatkaimen pienimmällä nopeudella sekoittaen.
Sekoita mantelijauhe, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään. Lisää jauheseos varovasti käännellen muna-suklaaseokseen ja työstä sileäksi taikinaksi.
Lisää lopuksi taikinaan avokadosose samoin varovasti kääntelemällä.
Nostele taikina uunivuokaan ja paista 175 asteessa keskitasolla n. 25 minuuttia.
Anna brownien jäähtyä kunnolla jääkaapissa ennen kuin leikkaat paloiksi. Myös maku paranee ja syvenee, jos brownien antaa olla jääkaapissa muutaman tunnin tai seuraavaan päivään.
Koristele avokadobrowniet tomusokerilla ja tarjoa kermavaahdon kera. Myös vaniljajäätelö sopii hyvin rinnalle . (Valitse tarvittaessa maidoton vaihtoehto, esim. kookos- tai kaurakerma).
Tässä on tuotoksia ensimmäisestä yrityksestä, josta jäi kaakaojauhe pois ja muutenkin oli valmistuksessa epävarmuutta. Hyviä olivat silti nämäkin. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos opastuksesta kaakaon suhteen,taidan todella sitten huhtikuussa hieman vähentää sitä kaakaon määrää! 🙂