16.9.2017
Mustikka-banaani ”apinaeväs”
(n. 10 kpl)
2 kypsää banaania
1/2 dl mustikoita
1 1/2 – 2 dl kaurahiutaleita (tarvittaessa gluteenittomia)
1/2 dl riisihiutaleita
2 rkl rypsiöljyä
ripaukset kardemummaa ja vaniljajauhetta
Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa hiutaleita, jotta seoksesta tulee taikinamaista. Anna turvota noin 10 minuuttia.
Voitele tai öljyä muffinssipellin kolot. Jaa taikinaa reilu ruokalusikallinen koloihin. Jos haluat, niin voit tehdä apinaeväille mustikoista silmät ja banaanista suut.
Taikinaa voi myös annostella leivinpaperoidulle pellille ja muotoilla pitkulaisiksi ”kakkaroiksi”.
Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Apinaevään on tarkoitus jäädä sisältä nihkeäksi.
Mustaherukka-banaani ”apinaeväs”
(8-10 kpl)
n. 2 dl kaurahiutaleita (tarvittaessa gluteenittomia)
2 rkl rypsiöljyä
1 1/2 kypsää banaania
1 dl mustaherukoita
ripaukset kardemummaa ja vaniljajauhetta
Sekoita kaurahiutaleet ja öljy keskenään. Lisää loput ainekset ja sekoita sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa kaurahiutaleita, jotta seoksesta tulee taikinamaista. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia.
Ota reilu ruokalusikallinen taikinaa ja muotoile pellille leivinpaperin päälle pitkänmallisia pötköjä.
Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.
Apinaeväät sopivat myös pakastettaviksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Mari-johanna, kiitos kivasta kommentistasi! 😄
Omille vanhemmilleni siinä lähtiessä sanoin, että saapa nähdä lentääkö tämän täti-ihmisen eväät kaaressa seinälle. Lapsen suustahan se totuus ulos purskahtaa. Mutta ilmeisen hyvin olivat eväät päätyneet sinne suun paremmalle puolelle. 😅