14.9.2015
KASVISPIIRAKKA n. 12 palaa
Pohja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
(1 tl yrttimausteseosta)
(1 dl juustoraastetta)
150 g voita/leivontamargariinia
1/2 – 1 dl kylmää vettä
Täyte
2 porkkanaa
2 sipulia
2 pientä punaista paprikaa (korvasin maissilla, n. 100g)
1 (n. 400 g) kesäkurpitsa
3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna
1/2 dl auringonkukansiemeniä
2 dl ruokakermaa
2 munaa
150 g juustoraastetta
1 tl suolaa
1 tl basilikaa (laitoin yrttimausteseosta)
3/4 tl mustapippuria
Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Nypi joukkoon kylmä rasva. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Taputtele taikina piirakkavuoan ( halkaisija 28 cm) pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen. (Jos käytät irtopohjavuokaa, leikkaa sen pohjalle leivinpaperipala ja voitele reunat.)
Nosta vuoka jääkaappiin noin puolen tunnin ajaksi. Valmista sillä aikaa täyte.
Kuori porkkanat ja sipulit. Poista paprikoiden kannat ja siemenet (jos korvaat paprikan pakastemaissilla, niin anna maissin sulaa/sulata mikrossa). Suikaloi tai kuutioi kaikki kasvikset.
Kuullota kasviksia öljyssä paistokasarissa tai isossa kattilassa, kunnes kasvikset hieman pehmenevät ja osa nesteestä haihtuu. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja siemenet. Nosta liedeltä.
Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 10 minuuttia.
Sekoita kerma, munat, juustoraaste ja mausteet keskenään. Kääntele seos hieman jäähtyneen kasvistäytteen joukkoon. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle. Huiskauta pinnalle auringonkukansiemeniä. Jatka paistamista uunin keskitasolla 20-30 minuuttia (itse pidin 30 min.).
Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitokset mari-johanna sekä Kinuskiemo 🙂 Kasviksiahan tähän voi laittaa sellaisia mistä itse pitää ja sesongin mukaankin vaihdellen. Itse jätin nyt tuon värikkyyttä entisestään lisäävän paprikan pois, kun syöjissä oli paprika allerginen. Mutta eipä ollut lainkaan hullumpi tuo maissi korvaajana.