6.7.2016
Napakymppikakku
Pohja:
4 munan kääretorttupohja
Täyte:
2 dl kuohukermaa
30 g vaniljakreemijauhetta
100 g vettä
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl itsetehtyä raparperimansikkahilloa tai muuta hilloa
Koristelu:
tuoreita mansikoita tikuissa
1. Valmista kääretorttupohja Kinuskikissan ohjeen mukaan (esim. blogissa Neiti Mustikan vaniljakääretorttu)
2. Vatkaa vaniljakreemijauhetta ja vettä noin viiden minuutin ajan.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi.
4. Sekoita keskenään kerma, vaniljakreemitahna, vaniljasokeri ja hillo.
5. Levitä täyte tasaisesti kääretorttupohjan päälle. Leikkaa pohja noin 4 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Asettele suikaleet varovasti vuokaan aloittaen keskeltä reunoille päin.
6. Leikkaa mansikat tikan muotoisiksi ja paina ne tikkujen päihin. Asettele tikut napakymppiin – tai jos se tuntuu liian suureelliselta, hieman kauemmaksi keskipisteestä. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Mikä oivallus! 🙂 Olen nähnyt netin ihmeellisessä maailmassa myös kokonaisia täytekakkuja käärittävän näin,jolloin todella leikkauspinta kakussa näyttää jännittävän erilaiselta! 🙂
Kyllä on kerrassaan mainio napakymppi! 🙂