Kinuskileipomo mariorvokki

Kategoria: Hauskat kakut -kisa,  Muut juhlapöydän kakut Nähty 3473 kertaa
 
06.07.2016
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTINapakymppikakku


Tämän kakun idea oli muhinut mielessäni jo pitkään, mutta vasta nyt Kinuskikissan uusimman tempauksen innoittamana sain aikaiseksi toteuttaa sen. Kääretorttu – arkisten ja halpojen herkkujen ykkönen – kääntyi mielessäni toisella tavalla rullatuksi, jolloin siitä tulikin spiraalipiirakka, simpukkakakku, tai kuten tässä haasteessa sanotaan; napakymppikakku! Napakymppikakun täyttämisen kanssa kannattaa olla tarkkana, jottei erehdy innostuksissaan täyttämään sitä liian täyteen, sillä silloin kakku levähtää – kuten minulle kävi ensimmäisen version kanssa. Riittävän maltillinen määrä kunkin mielitäytettä, jolloin tuloksena on uudenlainen, mutta helppo, halpa ja herkullinen kesätarjottava. Neljän munan kääretorttupohja suikaleiksi leikattuna täyttää juuri 26-senttisen piirakkavuokan.

Napakymppikakku

Pohja:
4 munan kääretorttupohja

Täyte:
2 dl kuohukermaa
30 g vaniljakreemijauhetta
100 g vettä
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl itsetehtyä raparperimansikkahilloa tai muuta hilloa

Koristelu:
tuoreita mansikoita tikuissa

1. Valmista kääretorttupohja Kinuskikissan ohjeen mukaan (esim. blogissa Neiti Mustikan vaniljakääretorttu)

2. Vatkaa vaniljakreemijauhetta ja vettä noin viiden minuutin ajan.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi.

4. Sekoita keskenään kerma, vaniljakreemitahna, vaniljasokeri ja hillo.

5. Levitä täyte tasaisesti kääretorttupohjan päälle. Leikkaa pohja noin 4 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Asettele suikaleet varovasti vuokaan aloittaen keskeltä reunoille päin.

6. Leikkaa mansikat tikan muotoisiksi ja paina ne tikkujen päihin. Asettele tikut napakymppiin – tai jos se tuntuu liian suureelliselta, hieman kauemmaksi keskipisteestä. 🙂