Kinuskileipomo mariorvokki

Kategoria: Isoäidin reseptit -tempaus,  Kakkupohjat Nähty 2852 kertaa
 
21.09.2015
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIIsomummin kakkupohja


Mieheni isovanhemmista on vuosien saatossa tullut ikään kuin kolmannet isovanhemmat omille lapsillemme, ja samalla kuin omat isovanhemmat myös minulle itselleni. 13 yhteisen vuoden aikana olemme ehtineet juhlistaa monenlaisia merkkipäiviä, ja lähes aina on pöydässä ollut isomummin tekemää täytekakkua. Isomummin kakkupohja on uskomattoman suussasulavaa, ja muistan kuopuksemmekin osanneen jo pienenä pyytää tätä herkullista ”mummin kakkua”. Vasta tänä kesänä pääsin käsiksi tämän kuohkean kakkupohjan saloihin – ja enpä olisikaan arvannut, miten se on tehty. Kuohkeuden taustalla piilee pieni, mutta nerokas raaka-aineiden käsittelyyn liittyvä muutos, joka tekee kakun koostumuksesta aivan erityisen. Kokeile ja ihastu!

Isomummin kakkupohja

Ainekset:

5 pientä kananmunaa
2,5 dl sokeria
3 rkl kylmää vettä
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Valmistus:

1. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
4. Lisää keltuaisvaahtoon kylmä vesi pienissä erissä.
5. Siivilöi keltuaisvaahdon joukkoon kuivat aineet
6. Lisää valkuaisvaahto varovasti keltuaisvaahtoon.
7. Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 45 minuuttia.
8. Täytä ja koristele täytekakku haluamallasi tavalla.