21.9.2015
Isomummin kakkupohja
Ainekset:
5 pientä kananmunaa
2,5 dl sokeria
3 rkl kylmää vettä
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
Valmistus:
1. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
4. Lisää keltuaisvaahtoon kylmä vesi pienissä erissä.
5. Siivilöi keltuaisvaahdon joukkoon kuivat aineet
6. Lisää valkuaisvaahto varovasti keltuaisvaahtoon.
7. Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 45 minuuttia.
8. Täytä ja koristele täytekakku haluamallasi tavalla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5663 tähteä
Maailman paras mutakakku
2829 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä