28.6.2015
Herapannari
6 dl heraa (nestemäistä, juuston valmistuksesta yli jäävää)
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
1 tl suolaa (Huom! Suolan määrä riippuu siitä, onko herassa jo valmiiksi suolaa juuston valmistuksesta)
n. 1 dl sokeria (itse käytin nyt suurimmaksi osaksi fariinisokeria ja loput tavallista)
50 g sulatettua voita
Sekoita ainekset tasaiseksi ja paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.
Pannarin koostumus on lähellä tavallista pannaria, mutta ehkä hieman tavallista pannaria pehmeämpää, hivenen munakasmaista. Meidän pannarimme ei myöskään kohonnut, vaan jäi litteäksi ja sen pinta repeili. Pannukakun maku oli erittäin lähellä perinteistä maitopannaria. Meidän 5-vuotias ruokakriitikkokin söi oman annoksensa hyvällä ruokahalulla, vaikka yleensä kaikki hiemankin erilaiset maut jäävät lautaselle.
Kun meidän perheessämme on seuraavan kerran juustonvalmistupäivä, on silloin varmasti myös pannaripäivä. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä