Kinuskileipomo mariorvokki

Kategoria: Helpot ja nopeat Nähty 3006 kertaa
 
28.06.2015
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIHerapannari


Juuston valmistuksesta jää yli suuri määrä nestemäistä heraa. Heraa voi käyttää esimerkiksi sämpylätaikinan pohjana, mutta siihen sitä ei kulu kovin paljon. Terveellisen heran pois heittäminen tuntuu pahalta, joten mietimme päämme puhki, miten heraa saisi käytettyä kerralla enemmän. Googlailun tuloksena löytyikin tieto, että hera käy hyvin myös lettujen ja pannukakun nesteeksi, joten päätimme kokeilla sitä. Pannarin pohjaksi otin perheemme suosikkipannarin reseptin ja korvasin maitomäärän suoraan heralla – ja hyvin onnistui! Tämän jälkeen ei juuston valmistusta kannata arkailla edes sen vuoksi, ettei keksi käyttöä ylijäävälle heralle! 🙂

Herapannari

6 dl heraa (nestemäistä, juuston valmistuksesta yli jäävää)
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
1 tl suolaa (Huom! Suolan määrä riippuu siitä, onko herassa jo valmiiksi suolaa juuston valmistuksesta)
n. 1 dl sokeria (itse käytin nyt suurimmaksi osaksi fariinisokeria ja loput tavallista)
50 g sulatettua voita

Sekoita ainekset tasaiseksi ja paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.

Pannarin koostumus on lähellä tavallista pannaria, mutta ehkä hieman tavallista pannaria pehmeämpää, hivenen munakasmaista. Meidän pannarimme ei myöskään kohonnut, vaan jäi litteäksi ja sen pinta repeili. Pannukakun maku oli erittäin lähellä perinteistä maitopannaria. Meidän 5-vuotias ruokakriitikkokin söi oman annoksensa hyvällä ruokahalulla, vaikka yleensä kaikki hiemankin erilaiset maut jäävät lautaselle.

Kun meidän perheessämme on seuraavan kerran juustonvalmistupäivä, on silloin varmasti myös pannaripäivä. 🙂