Kinuskileipomo mariorvokki

Kategoria: Jäätelökesä,  Lapset,  Makuja maailmalta Nähty 3318 kertaa
 
09.08.2015
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIBaobab-mehujäät


Baobab eli apinanleipäpuu on Afrikassa tyypillinen puulaji. Apinanleipäpuun hedelmä on herkullinen ja erittäin ravinnerikas (mm. C- ja B-vitamiineja, kalsiumia, rautaa, magnesiumia), minkä vuoksi siitä on viimeaikoina povattu länsimaiden uutta superfoodia. Senegalissa apinanleipäpuun jauhetusta hedelmästä tehdään mm. mehua, josta jäädytetään lasten rakastamia mehujäitä. Meidän perheemme sai etuoikeuden vierailla reilu vuosi sitten senegalilaisessa esikoulussa, jossa lapset saivat baobab-jätskejä välipalaksi. Oman baobab-jauheemme olemme hankkineet Senegalista, mutta nykyään jauhetta saa myös Suomesta useista ekokaupoista. Apinanleipäpuun hedelmän maku muistuttaa hieman sitrushedelmää, ja on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

Perinteiset baobab-mehujäät

0,5 l kuumaa vettä
2,5 dl baobab-jauhetta
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl punaista maitoa

1. Sekoita keskenään kuuma vesi ja baobab-jauhe sakeaksi nektariksi.
2. Lisää muut ainekset hyvin sekoittaen.
3. Kaada seos pieniin muovipusseihin haluamasi kokoisina määrinä.
4. Jäädytä pakastimessa mielellään yön yli.
5. Puraise pussin kulma rikki ja imeskele herkku sieltä perinteiseen afrikkalaiseen tapaan.

DSC_0719 (1)

DSC_0708 (1)

DSC_0560