15.11.2013
Keksipohja:
180 g murskattuja digestive-keksejä
2 rkl siivilöityä kaakaojauhetta
2 rkl ruskeaa sokeria (itse laitoin fariinisokeria)
75g sulatettua voita
-> Sekoita kaikki keskenään. Painele irtopohjavuokaa. Paista 180 asteessa 10 minuuttia. Jäähdytä pohja.
Täyte:
250g taloussuklaata
90g tummaa/väkevää suklaata
6dl kuohukermaa
2 rkl maitoa
2rkl brandya tai rommia TAI 1tl vaniljasokeria
-> Sulata suklaat ja anna jäähtyä haaleaksi. Suklaan pitää silti olla juoksevaa!
-> Laita kerma purkeissaan kuumaan veteen, kunnes kerma on viileää muttei enää jääkaappikylmää.
-> Vatkaa kermaa maidon ja rommin kera,kunnes vaahto on jo niin paksua, että vatkain nostettaessa jättää nauhavanan. Varo vatkaamasta liikaa!
-> Sekoita lusikallinen kermavaahtoa haaleaan suklaaseen, sekoita sitten loppu suklaa nopeasti metallilusikalla loppuun kermavaahtoon. Kaada seos keksipohjan päälle.
-> Anna jähmettyä jääkaapissa väh. 4 tuntia, mielellään yli yön.
-> Ota kakku vuoasta puoli tuntia ennen tarjoamista ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
-> Koristele mieleiseksi, ja sitten NAATISKELEMAAN 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Vaikuttaa niin herkulliselta, että tätä on suklaasyöpön pakko kokeilla.
Mietin, että vatkautuuko kerma kunnolla yhdessä maidon ja rommin kanssa? Sekoitatko kaikki heti vatkaamisen alussa vai lisäätkö maidon ja rommin, kun kerma on jo alkanut paksuuntua?