Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Marikaliini

Suklaatryffelikakku

15.11.2013

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16767_Suklaatryffelikakku_600x600.jpg

SUKLAATRYFFELIKAKKU

Keksipohja:
180 g murskattuja digestive-keksejä
2 rkl siivilöityä kaakaojauhetta
2 rkl ruskeaa sokeria (itse laitoin fariinisokeria)
75g sulatettua voita

-> Sekoita kaikki keskenään. Painele irtopohjavuokaa. Paista 180 asteessa 10 minuuttia. Jäähdytä pohja.

Täyte:
250g taloussuklaata
90g tummaa/väkevää suklaata
6dl kuohukermaa
2 rkl maitoa
2rkl brandya tai rommia TAI 1tl vaniljasokeria

-> Sulata suklaat ja anna jäähtyä haaleaksi. Suklaan pitää silti olla juoksevaa!
-> Laita kerma purkeissaan kuumaan veteen, kunnes kerma on viileää muttei enää jääkaappikylmää.
-> Vatkaa kermaa maidon ja rommin kera,kunnes vaahto on jo niin paksua, että vatkain nostettaessa jättää nauhavanan. Varo vatkaamasta liikaa!
-> Sekoita lusikallinen kermavaahtoa haaleaan suklaaseen, sekoita sitten loppu suklaa nopeasti metallilusikalla loppuun kermavaahtoon. Kaada seos keksipohjan päälle.
-> Anna jähmettyä jääkaapissa väh. 4 tuntia, mielellään yli yön.
-> Ota kakku vuoasta puoli tuntia ennen tarjoamista ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
-> Koristele mieleiseksi, ja sitten NAATISKELEMAAN 🙂

Kategoriat

Makeat piirakatMakuja maailmaltaMuut juhlapöydän kakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16767_DSC_0144_400x400.jpgMarikaliiniSuklaa-popcorn juustokakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16767_DSC_00011_400x400.jpgMarikaliiniSydän ystävälle
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16767_jauhispiirakka_400x400.jpgMarikaliiniJauhelihapiirakka
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16767_katkispiirakka_400x400.jpgMarikaliiniHelppo katkarapupiirakka
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16767_muffinit_400x400.jpgMarikaliiniSuklaamuffinit
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16767_mangokakku_400x400.jpgMarikaliiniMango-juustokakku
7

Kommentit (1)

Spiraali
7.10.2014 15:26

Vaikuttaa niin herkulliselta, että tätä on suklaasyöpön pakko kokeilla.

Mietin, että vatkautuuko kerma kunnolla yhdessä maidon ja rommin kanssa? Sekoitatko kaikki heti vatkaamisen alussa vai lisäätkö maidon ja rommin, kun kerma on jo alkanut paksuuntua?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa