25.11.2013
3 munaa
2,5 dl sokeria
1 tl van.sokeria
50 g voita
100 g tummaa suklaata
1 dl kermaviiliä
2 rkl kylmää kahvia
3,5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
Vatkaa munat ja sokeri vahdoksi. Sulata voi ja sekoita se kermaviilin ja kahvin kanssa, lisää munaseokseen. Sekoita kuivat aineet ja kääntele varovasti seoksen joukkoon. Lisää taikinaan sulatettu suklaa. Täytä 2/3 vuoasta, paista 175 asteessa n.20-25min.
Kuorrutus:
120 g pehmeää voita
10 dl tomusokeria
2 tl van.sokeria
1 dl kaakaojauhetta
200 g maust.tuorejuustoa (viimeksi käytin vaniljatuorejuustoa)
2 rkl kuumaa kahvia
Sekoita tasaiseksi seokseksi voi, tomu- ja van.sokeri, kaakaojauhe ja tuorejuusto. Lisää lopuksi kahvi. Levitä tai pursota jäähtyneiden muffinsien päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos kivasta ohjeesta. Olinkin juuri pohtimassa, mihin käyttäisin jääkaapissa pyörivän kermaviilin. Suklaamuffinit kelpaavat kyllä aina.