Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
SUKLAAKAKKU
(pätkiskakku)
5 dl vehnäjauhoja 3 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 rkl leivinjauhetta 4-5 rkl kaakaojauhetta 150 g voita/margariinia 2 dl maustamatonta jugurtta 50 g minttusuklaata (4 pätkistä,myös muu suklaa käy esim. geisha,maustetut suklaat) 3 munaa
=> Mittaa jauhot, sokerit, leivinjauhe ja kaakao kulhoon. Sekoita. Riko munat kulhoon ja sekoita sen verran, että rakenne rikkoutuu. Murenna minttusuklaa. Lisää jauhoseokseen sula rasva, jugurtti, suklaarouhe ja munaseos. Sekoita hyvin. Kaada taikina n.2l vuokaan. Paista 175 asteessa n.45min.
Suklaakuorrutus: 100 g voita 150-170g taloussuklaata => Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.Lisää rasva pieninä paloina. Sekoita tasaiseksi. Kaada hieman jäähtynyt kuorrute kakulle. Suklaakuorrute säilyttää kakun hyvin!
Kahvikuorrutus: 2 dl tomusokeria 2 rkl vahvaa kahvijuomaa => Mittaa sokeri kulhoon, lisää sen verran kahvia, että saat notkean kuorrutteen. Levitä se kakulle.
Koristele mantelilastuilla, suklaamakeisilla tai kakkukoristeilla, jos haluat. Myös kinuskikuorrutus sopii.
Kathie minä korvaisin vain vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella samassa suhteessa ja ostaisin suklaata joka on gluteenitonta. pätkissessä maininta että saattaa sisältää vehnää joten se ei käy. Gluteenittoman kanssa vielä saa olla tarkana noiden jauhoseosten kanssajos vieraalla tarvitsee olla luontaisesti gluteeniton jauho niin silloin kaikki gluteenittomat jauhoseokset ei käy.
Hei Kathie!
Valitettavasti mulla ei oo kokemusta gluteenittomasta leipomisesta :(! Mahtaisiko joku muu osata auttaa meitä ja kertoa miten voisi jauhot korvata ;)??!!!
kathie 2.3.2015 08:25
Hei, osaatko neuvoa miten tämän kakun pystyisi tekemään gluteenittomana? Oli ihan mielettömän hyvää ja nyt tarvittaisiin ristiäisiin gluteeniton versio 🙂
Uskoisin onnistuvan. Mutta varaa sitten iso astia sekoittamiseen ;). Paistoaika ei muutu rengasvuoassa. Tuossa kuvassa näkyy miten paljon yhdestä ”satsista” tulee eli paistan aina loput muumivuoassa, joka on vähemmän aikaa uunissa pienuuden vuoksi :).
Helposti kyllä teet taikinat peräkkänkin samassa astiassa, koska tässä ei tarvi kuin sekoittaa ainekset keskenään 😉
Onnistuukohan, jos teen kaksinkertaisen taikinan? Paistaisin toisen pitkänmallisessa ja toisen rengasvuoassa niin mahtuvat molemmat uuniin. Muuttukohan paistoaika jotenkin? 🙂
Tämä ohje ei voi tosiaan mennä pieleen :D! Ihan oikein ymmärretty että jompikumpi kuorrutuksista. Kakku on kyllä hyvää ilman kuorrutuksiakin ;). Tästä riittää kyllä runsaalle 10 hyvin. On aika iso taikina ja koko taikina ei tuollaiseen normi pitkän malliseen vuokaan edes mahdu.
Kathie minä korvaisin vain vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella samassa suhteessa ja ostaisin suklaata joka on gluteenitonta. pätkissessä maininta että saattaa sisältää vehnää joten se ei käy. Gluteenittoman kanssa vielä saa olla tarkana noiden jauhoseosten kanssajos vieraalla tarvitsee olla luontaisesti gluteeniton jauho niin silloin kaikki gluteenittomat jauhoseokset ei käy.