SUKLAA-APPELSIINIKAKKU
Maistuu fazeriina-suklaalle!
200g tummaa suklaata
3 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1rkl van.sokeri
2dl fariinisokeria
150g voita sulatettuna
3 kananmunaa
1 appelsiinin kuori ja mehu
Kuorrutus:
3dl kaakaotomusokeria
noin 3-5rkl appelsiinin mehua
Pinnalle:
daim-rakeita
suolapähkinöitä
Voitele ja leivitä irtopohjavuoka. Sulata suklaa. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää rasvasula, kananmunat, appelsiininkuoriraaste ja -mehu. Sekoita aineet tasaiseksi taikinaksi. Lisää suklaasula loppuvaiheessa. Paista 175 asteessa 25–30 minuuttia. Siirrä jäähtynyt kakku vadille. Sekoita kaakaotomusokerista ja appelsiinimehusta tahnamainen kuorrutus ja levitä se kakun päälle. Ripottele daimrakeet ja suolapähkinät päälle. Kakku on parhaimmillaan 1–2 päivän kuluttua ja maukkaimmillaan huoneenlämpöisenä.
Tätä on kyllä pakko kokeilla, kuola valuu. :p 😀