RUSKEAT PIPARIT
1.vaihe
2dl siirappia
2tl kanelia
½tl maustepippuria
½tl pomeranssinkuorta
1tl neilikkaa
1tl inkivääriä
2. vaihe
400g voita
400g sokeria
3.vaihe
1 kananmuna
4. vaihe
4tl soodaa
2-3rkl kuohukermaa
5. vaihe
800-1000g vehnäjauhoja
Vaihe 1: Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta ainekset koko ajan sekoittaen.
Vaihe 2: Sammuta liesi ja ota kattila pois liedeltä. Lisää pikku hiljaa voipaloja ja sokeria kattilaan, niin että voipalat sulavat kokonaan.
Vaihe 3: Kun sokeri ja voi ovat sulaneet seokseen, lisää kananmuna. Tarkista että taikina on jo suht haaleeta ennenkuin lisäät kananmunan!!
Vaihe 4: Sekoita sooda kerman joukkoon ja anna hetken olla. Tämän vaiheen voit tehdä jo siinä vaiheessa kun sulatat voita taikinaan. Lisää seos taikinaan.
Vaihe 5: Lisää jauhot puuhaarukalla sekoittaen. Laita kattila yön yli jähmettymään/maustumaan jääkaappiin. Leivo seuraavana päivänä. Paista piparit 200-225 asteessa noin 10min….seuraa tilannetta 😉
Ja jos joulun jälkeen jää vielä pipareita voit ne tuunata helposti valkosuklaalla ;). Meidän neitokaisemme juhlii synttäreitä uudenvuoden aattona, ja silloin meillä syödään piparit näin 🙂
Nyt on näiden pipareiden aika :)! Tänään illalla meillä tuoksuu piparitaikina ja joululaulut raikaa. Huomenna lasten kanssa leivotaan monet makoisat piparit.
Ja voin kertoa, että toinen taikina pitää vielä ennen joulua tehdä. Sen verran hyvin tekee kauppansa nämä herkut :).
Hyvää joulunalus aikaa kaikille <3