1.11.2013
6 munan kakku:
6 munaa
1½dl sokeria
1½dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1½tl leivinjauhetta
-> Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet sekaisin. Lisää siivilän läpi kuivat aineet vaahtoon. Sekoita varovaisesti sekaisin ettei kuohkeus häviä. Kuuden munan kakku tarvitsee 24cm vuoan! Paista 175 asteessa noin 40-45 min.
Vadelmahillo:
n. 200g vadelmia
n. 3 rkl vettä
1dl hillosokeria
-> Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 10-15 minuuttia. Anna hillon jäähtyä!!
Voikreemi:
250g voita
1-2 tl vaniljasokeria
500g tomusokeria
2rkl maitoa (vesikin käy)
-> Vatkaa voi pehmeäksi, lisää joukkoon vaniljasokeri ja vatkaa hetki. Lisää tomusokeri pienissä erissä jatkaen vatkausta. Lopuksi lisää maito. Tämän jälkeen vatkaa vielä noin 5 minuuttia, kunnes seos on pehmeää levitettäväksi.
________________________________________________________________
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kakku esim. vaniljasokeri-maito -seoksella. Levitä väleihin vadelmahilloa ja hiukan voikreemia. Kokoa kakku. Levitä loput kreemit kakun päälle ja sivuille. Kakun päälle jätä kreemiä reippaammin, jotta saat pyöreän muodon. Kreemin päälle kauli haluamastasi massasta päällinen ja koristele.
Valmistuksesta: Minulla on tapana leipoa kakkupohja jo perjantaina, jos juhlat ovat sunnuntaina. Lauantaina täytän kakun ja jätän kostumaan yön yli. Juhlapäivänä koristelen kakun loppuun 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitos :)! Tyttäreni 6-vuotiskakku viime uudenvuodenaatolta 🙂