19.11.2013
MANTELINEN KÄÄRETORTTU
Pohja:
4 munaa
1dl sokeria
50g jauhettua mantelia
3/4dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
3/4tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Jauha mantelit ja sekoita niiden joukkoon muut kuivat ainekset. Lisää seos vaahdon joukkoon. Paista 225 asteessa noin 8-10min. Paahda paiston aikana mieleinen määrä mantelilastuja paistinpannulla ja laita paahdetut mantelit leivinpaperin päälle. Kumoa uunista tullut torttupohja leivinpaperin päälle.
Täyte:
100g voita
1½dl tomusokeria
1rkl kaakaojauhetta
2tl vanilliinisokeria
1-2tl kahvijauhetta
1 munan keltuainen
+
Omena-vaniljamarmeladia
(tehty marmeladi-hillosokerin ohjeella, johon lisätty vaniljatanko)
Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää kuivat aineet. Lopuksi keltuainen. Laita ensin tortun päälle hilloa/marmeladia, jonka päälle kreemiseos. Kääri torttu rullalle ja laita maustumaan jääkaappiin. Kääretorttuun ei ole pakko laittaa hilloa/marmeladia….itse halusin tuoda hiukan kosteutta torttuun. Hyvin sointuivat maut keskenään!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä