CHARLOTTE RUSSE
-Suklainen
Unelmatorttu:
4 kananmunaa
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
½dl perunajauhoja
3/4dl kaakaojauhoja
½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Tortun täyte:
150g pehmeää voita
2,5dl tomusokeria
1rkl vaniljasokeria
3 keltuaista
Suklaamousse:
10 liivatelehteä
2,5dl kuumaa kahvia
200g taloussuklaata
3 kananmunaa
1 dl sokeria
3tl vaniljasokeria
4dl vispikermaa
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Valmista unelmatortun pohja.
Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos munavaahtoon siivilän läpi, varovasti sekoittaen.
Levitä taikina uunipellille tasaiseksi kerrokseksi ja paista noin 8 minuuttia.
Kumoa kypsä torttulevy leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi notkeaksi yhdessä tomusokerin kanssa. Lisää vaniljasokeri ja keltuaiset ja vatkaa kuohkeaksi.
Levitä jäähtyneelle torttupohjalle. Kääri rullalle ja laita jääkaappiin. Yön yli torttu ehtii hyvin mehevöitymään.
Tee seuraavaksi suklaamousse.
Pane liivatteet 5 minuutiksi kylmään veteen. Paloittele suklaa kattilaan kuuman kahvin joukkoon ja sekoita kunnes seos on täysin tasaista. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota kuumaan seokseen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää suklaaseos edelleen vatkaten. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja lisää munavaahtoon. Älä enää vatka, vaan sekoita lastalla.
Vuoraa pyöreäpohjainen kulho kelmulla. Paloittele kääretorttu ohuiksi viipaleiksi ja vuoraa kulhon pohja ja reunat kääretorttuviipaleilla. Kaada suklaamousse kääretorttuviipaleiden päälle ja nosta kulho jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.
Kumoa hyytynyt kakku tarjoilualustalle, irroita kelmu kakun pinnalta. Voit koristella kakun, mutta mielestäni kakku on jo itsessäänkin upea 😉
Olen tehnyt isoon(n.3l) jälkiruokakulhoon…tästä tulee iso! Jos täytettä jää, voi sen laittaa vaikka jälkiruokakulhoihin ja herkutella myöhemmin tai aiemmin 😉