26.5.2015
Pohja
150 g digestivekeksejä
3 tl salmiakkijauhetta
75 g voita tai margariinia
Murskaa digestivekeksit, lisää sekaan salmiakkijauhe ja lopuksi sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohja vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin kovettumaan. Keksipohjan voit myös tehdä myöhemmin, samalla kun teet valkosuklaa täytteen.
Salmiakkitäyte
3 liivatetta
1,5 dl vispikermaa
100 g salmiakkitäytesuklaata ( Fazer)
100 g vaniljatuorejuustoa
4 tl salmiakkijauhetta
2 rkl vesi
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi.
Notkista tuorejuusto lautasella.
Sulata salmiakkisuklaa mikrossa miedolla lämmöllä, ensin n. 3os ja sekoitus jälleen n. 30s ja sekoitus. Suklaasta tulee kokkareista, johtuen salmiakkitäytteestä.
Lisää salmiakkisuklaa tuorejuuston sekaan, sekoita ja painele hyvin suklaa tuorejuuston sekaan näin suklaa kokkareet sekoittuvat ja ei tule sattumia täytteeseen.
Lisää tuorejuustosalmiakki täytteeseen salmiakkijauhe.
Sekoita tuorejuustonsalmiakki seos kerman joukkoon.
Kieuhata vesi kattilassa ja lisää liivatteet.
Lisää liivateseos ohuena nauhana kermatuorejuustoseokseen.
Jaa täyte pieniin öljyttyihin silikonisiin tai muihin vastaaviin vuokiin. Hyydytä jääkaapissa useampi tunti. Itse pidin pakasteessa kolme tuntia ja näin sain hyvin pois vuoista.
Valkosuklaatäyte, valmista tämä vasta sen jälkeen kun salmiakkikakkuset ovat hyytyneet.
2.5 dl vispikermaa
4 liivatetta
100 g vaniljatuorejuustoa
100 g maitorahkaa
150 g valkosuklaata
2 rkl vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma.
Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla teholla.
Sekoita maitorahka ja vaniljatuorejuusto.
Lisää valkosuklaa maitorahka-vaniljatuorejuusto seokseen.
Sekoita vaahdotettu kerma ja maitorahka-vaniljatuore-valkosuklaa seokseen.
Kiehauta vesi ja lisää liotetut liivatteet.
Kaada liivatevesiseos ohuena nauhana tuorejuustokermaseokseen ja sekoita hyvin.
Kaada seos irtopohjavuokaan keksiseoksen päälle.
Lisää seoksen päälle salmiakkijuustokakkuset, paina hiukan jotta ovat suunnilleen sanalla tasalla valkosuklaa täytteen kanssa. Kopsauta vuokaa muutaman kerran pöytään ja ravistele hiukan jotta vaalea täyte levittyy tasaisesti.
Laita hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Kakun hyydyttyä irrota irtopohja vuoasta kakku ja laita tarjoilualustalle. Koristele vaahdotetulla kermalla vaaleat osat, jätä salmiakki läiskät näkyviin.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Upea kakku ☺