1.9.2014
3 kg omenoita
3 dl vettä
3 pkt ( a`330g) hillo-marmeladi sokeria
2 sitruunan kuori ja mehu
Huuhtele omenat, paloittele kattilaan (10l) ilman siemeniä. Lisää vesi.
Keitä niin kauan kunnes omenat ovat pehmentyneet kunnolla.
Soseuta sauvasekoittimella sileäksi hilloksi.
Lisää sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä sokerit. ( pese sitruuna hyvin ennen raastamista)
Keitä n. 5-10min.
Purkita uunissa kuumennettuihin lasipurkkeihin, sulje heti kuumassa vedessä olevilla kansilla. Itse kaadoin soseen mehukannuun ja siitä lasipurkkeihin.
Osaan hillopurkeista laitoin kanelitangon makua antamaan.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2566 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Voi miten herkullisia hilloja ja kiinnostavia mausteita teillä on! 🙂 Yhtä asiaa on nyt pakko meikäläisen haikailla: omenapuuta! Ja se on aika iso puute tässä tapauksessa. 🙁