Kinuskileipomo Marianne

Kategoria: Marenkikakut Nähty 150178 kertaa
 
27.08.2014
 
15 kommenttia

Britakakku


Britakakku on yksi kesän kohokohta, jota on leivottava heti kun ensimmäiset kotimaiset mansikat ovat kaupan hyllyillä. Mikäli haluat tehdä kakusta uunipellin kokoisen (60cm uuni), kaksinkertaista ohje. Täytteen määrä täytyy myös tallöin tuplata.

Pohja

125 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista (säästä valkuiset marenkiin)
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Vatkaa pohjaa varten pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Erota kanamunista keltuaiset ja lisää keltuaiset yksitellen taikinaan hyvin vatkaten.
Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille n. 26x26cm alueelle.

Valmista marenki.

Marenki 

2 valkuiasta
1,5 dl sokeria

Vatkaa valkuiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Leitä marenki pohjataikinan päälle, voit lusikalla tehdä aallokkoa kakun pinnnalle niin saat hiukan elävyyttä kakkuun.
Paista 175 asteessa n. 20-30min, uunista riippuen niin kauan kunnes marenki on kauniin ruskeaa.

Anna kakun jäähtyä hyvin ennen täyttämistä. Irrota kakkupohja leivinpaperista esim. paistinlastan avulla. Leikkaa kakku kahteen osaan ja levitä täytettä toiselle puoliskolle ja nosta toinen puolisko varovasti täytteen päälle.

Täyte

2 dl kuohukermaa
250g maitorahkaa
sokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
1 l mansikoita, voit käyttää myös muita marjoja. (lakkaa, viinimarjoja yms…)