27.8.2014
Pohja
125 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista (säästä valkuiset marenkiin)
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Vatkaa pohjaa varten pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Erota kanamunista keltuaiset ja lisää keltuaiset yksitellen taikinaan hyvin vatkaten.
Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille n. 26x26cm alueelle.
Valmista marenki.
Marenki
2 valkuiasta
1,5 dl sokeria
Vatkaa valkuiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Leitä marenki pohjataikinan päälle, voit lusikalla tehdä aallokkoa kakun pinnnalle niin saat hiukan elävyyttä kakkuun.
Paista 175 asteessa n. 20-30min, uunista riippuen niin kauan kunnes marenki on kauniin ruskeaa.
Anna kakun jäähtyä hyvin ennen täyttämistä. Irrota kakkupohja leivinpaperista esim. paistinlastan avulla. Leikkaa kakku kahteen osaan ja levitä täytettä toiselle puoliskolle ja nosta toinen puolisko varovasti täytteen päälle.
Täyte
2 dl kuohukermaa
250g maitorahkaa
sokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
1 l mansikoita, voit käyttää myös muita marjoja. (lakkaa, viinimarjoja yms…)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos kaikille kommenteista. Selkeytin hiukan ohjetta, kuinka isolle alueelle pohja kannattaa levittää. Mikäli haluat koko pellillisen kannattaa ohje tuplata samoin täytteen määrä.