Kinuskileipomo mari-johanna

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kesä,  Klassikot,  Marenkikakut,  Muut juhlapöydän kakut Nähty 14088 kertaa
 
29.08.2015
 
11 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTISuussasulava Britakakku


Britakakku kuuluu meillä kesään yhtä varmasti kuin jäätelö. Tämä kesä tosin meinasi lipsahtaa jo syksyn puolelle, ennen kuin tuli tilaisuus tätä leipoa. Tänään tällä kuitenkin herkuteltiin yhdessä Kinuskikissan smoothiekakun kanssa ja kyllä oli hyvää.
Brita on helppo ja nopea valmistaa, voit täyttää sitä mielesi mukaan ja se vain yksinkertaisesti sulaa suuhun ja vie kielen mennessään.
Mikään kaunis luomus tämä ei mielestäni ole, mutta maku korvaa senkin puutteen.

Pohjaan tarvitset:

120g rasvaa
1 1/2dl sokeria
5 munan keltuaista
1 1/2dl perunajauhoja
1/2dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1dl maitoa

Päälle:
5 munan valkuaista
2 1/2dl sokeria
3tl vaniljasokeria

Kakun täytteeksi:
2dl kermaa ja vähän sokeria makua antamaan
(1prk vaniljarahkaa )
tuoreita mansikoita tai hilloa oman maun mukaan, minä käytin tänään raparperihilloa oman maan raparpereista
(hillo tehty tällä ohjeella: http://www.kinuskikissa.fi/leipomot/mari-johanna/mamman-maukas-mansikkahillo/

Tee näin:

Ota munat huoneen lämpöön hyvissä ajoin ja erottele valkuaiset keltuaisista erikseen.
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja mittaa maito valmiiksi.
Sekoita jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-muna vaahtoon.
Laita uunipellille leivinpaperi ja voitele vielä kevyesti paperi öljyllä.
Levitä pohjataikina pellille ja jätä se odottamaan siksi aikaa kunnes teet päälle marengin.
Ota siis nyt valkuais kippo ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sokeri voit lisätä vähitellen vatkauksen aikana.
Marenkitaikina on valmista kun käännät kipon ylösalaisin, mutta taikina pysyy kipossa.
Levitä nyt marenki pohjataikinan päälle ja paista uunissa 175 asteessa 25-30 minuuttia.

Kokoa kakku niin että vatkaat ensin kerman vaahdoksi ja maustat sen sokerilla.
Sekoita kermavaahdon sekaan rahka mikäli sen haluat.
Ota nyt jäähtynyt kakkupohja pelliltä paperin avulla pöydän päälle. (tässä saattaa jopa kaveri olla avuksi, koska pohja murtuu
varsin helposti.)
Britakaku 001
Leikkaa pohja puoliksi ja nosta toinen puoli tarjoilualustalle.Tässä minä käytän apuna paistin lastoja.
Levitä pohjan päälle kermavaahto, rahka, marjat, hillo mikä sitten vuorossa onkaan.
Britakaku 002
Nosta nyt toinen puoli pohjasta päälle.
Britakaku 003
Lopuksi koristele Brita 2dl kermavaahtoa mansikoilla hedelmillä, orvokin kukilla, tai vaikka ihan pähkinärouheella mikäli syöjien
joukossa ei ole allergisia.

VINKKI! Kakkupohjan voi pakastaa ja täyttää jopa jäisenä, koska se sulaa nopeasti.
Toki tähän operaatioon ei meillä ole koskaan päästy, kun Brita häviää parempiin suihin,mutta tämä siis vinkiksi nopeaa vierasvaraa
miettiville! 🙂