24.5.2015
Kun Kinuskikissa julkaisi juustokakku tempauksen, minulla tuli ensimmäisenä mieleen kaikki tänä keväänä lakin saavat
nuoret. Valkoinen kakku, siihen mustat reunat…..Ideat lähtivät lentelemään ja tässä lopputulos. Onneksi mulla on
vielä kolme vuotta aikaa harjoitella tuota lakin lipan tekoa, ennen kuin meidän perheessä tarvitaan tällainen kakku,
sen muotoilu olikin yllättävän vaikeaa.
VINKKI! Kakku kätkee sisäänsä ohuen kerroksen,missä tilkka kermalikööriä.Voit halutessasi jättää liköörin pois ja näin kakku
soveltuu myös lapsivieraille.
Minä tein koristeeksi vain muutaman sokerimassa ruusun Kinuskikissan nopealla tekniikalla, mutta voithan halutessasi tehdä ruusuja vaikka koko kakun ympärille, tai ostaa ihan oikeita ruusuja koristeeksi.
Nyt lyyraa korvaa vain keltainen sokerimassa kiekko, toki oikeisiin juhliin kannattaa nähdä vaivaa enemmän, ja googlettaa lyyran ulkonäkö
sekä näperrellä se aidon näköinen kakkuun.
Tarvitset pohjaan:
250g Domino original keksejä
100g rasvaa
Liköörikerros:
1prk appelsiinirahkaa
200g appelsiinimarmelaadia
4rkl kermalikööriä
2 liivatetta
4rkl appelsiinimehua
Valkoinen lakki kerros:
400g appelsiinituorejuustoa
4dl kermaa
2dl vaniljajugurttia
200g valkosuklaata
1dl sokeria
10 liivatetta
1/2dl appelsiinimehua
Koristeluun tarvitset ainakin mustaa ja keltaista sokerimassaa.Sen lisäksi mikäli teet ruusut sokerimassasta,valitse juhlaanne
sopivat värit.
Tee näin:
Mikäli teet koristeet sokerimassasta, voit tehdä ruusut ja lakin lipan valmiiksi jo etukäteen hyvissä ajoin.Ne säilyvät huoneen lämmössä
kannellisessa rasiassa.Muista myös lyyran valmistus.
Murskaa dominokeksit monitoimikoneessa pieneksi muruksi.Myös keksin valkoinen osa saa jäädä.
Sulata rasva ja sekoita se keksi murun kanssa tasaiseksi massaksi.
Laita 24cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille leivinpaperia ja levitä keksirasva seos vuoan pohjalle
tasaiseksi.
Mittaa sitten kippoon rahka, marmelaadi ja likööri ja sekoita ne keskenään.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ja sillä välin kuumenna mehu. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois
ja sulata liivatteet mehun sekaan. Kaada liivate seos ohuena nauhana likööri massan joukkoon huolellisesti
sekoittaen.
Kaada liköörirahkaseos tämän jälkeen keksipohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Valmista sitten lakki osuus.
Vatkaa kerma kestäväksi vaahdoksi.
Sekoita kerman sekaan tuorejuusto ja jugurtti.
Sulata suklaa ja lisää se ja sokeri juusto-kerma jugurtti seokseen.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ja kuumenna sillä aikaa mehu.
Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata liivatteet mehun sekaan. Kaada sitten liivate seos ohuena nauhana
muiden aineiden sekaan ja sekoita hyvin.
Kaada nyt seos vuokaan edellisen kerroksen päälle.Pyri tasoittamaan pinta hyvin, koska siitä tulee lakin päälinen.
Anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia mielellään yön yli.
Koska itse lakkiais päivä usein on kiireinen voit tehdä kakun koristeita myöten valmiiksi jo vaikka edellisenä iltana.
Huomio tämä siis miettiessäsi kakun valmistamis aika taulua.
Kun kakku on hyytynyt irrota se vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle.Huomioi tässä vaiheessa lakin lipan takia tarpeeksi
iso alusta.
Kaulitse nyt musta sokerimassa levyksi tomusokeria apuna käyttäen ja leikkaa siitä sopivan levyinen suikale kiertämään lakin reunaa.
Minulla ainakin sokerimassa kaistale tarttui kakun pintaan ilman mitään ”liima ainetta” koska juustokakun pintahan on vähän tahmea.
Siirrä etukäteen valmistettu lippa paikoilleen, aseta lyyra kaupan valmista sokerikuorrutetta apuna käyttäen paikoilleen ja
aseta ruusut myös lakin viereen.
Mikäli käytät koristeena oikeita ruusuja, ne kannattaa lisätä kakun viereen vasta hetki ennen tarjoilua.
Onnea kaikille kevään uunituoreille ylioppilaille!! 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Leniko ! Minä en tuolloin juustokakku tempaukseen lähtenyt erikseen Lyyra tekemään,tietty jos tuon kakun tekisi oikeisiin ylppäri juhliin silloin lyyra tehtäisiin viimeisen päälle kaikkine kiemuroineen.
Joo mun ajatus olikin tuolloin kehittää vähän erilainen ylppäri kakku kun olen huomannut että kovin moni ei välitä makeasta sokeri/makumassasta. 🙂