Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mari-johanna

Ylioppilaan mansikka-lime kakku

2.6.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20170602_193207_600x600.jpg

Sain mukavan tehtävän, kun eräs kevään uunituore ylioppilas tilasi minulta tärkeään juhlaansa kakkuja. Yksi kakuista piti olla mansikka-lime, maidottomana ja gluteenittomana. Hän ei kuitenkaan halunnut kakkuunsa kiillettä. Pohjaksi ja hyväksi vinkiksi otin Kinuskikissan juusto ja hyydyke kakku osion lime kakun, mutta muokkasin sen niin, että sain yhdytettyä mansikan matkaan, suurensin ohjetta ja tein siitä siis maidottoman ja gluteenittoman. Eri kerroksia ei kakkuun haluttu vaan kaikki toivottiin samaan vaaleanpunaiseen osioon joten sekin kohta vaati hieman muokkaamista.
Viikko sitten tein muokkauksistani koeversion ja kyllä täytyy todeta että varsin oli onnistunut makumaailma. En juurikaan ole limeä ennen käyttänyt mutta nyt taisi jäädä sekin pysyvämmästi valikoimiini.

Kakku on tehty 27cm vuokaan.

Tarvitset pohjaan:

300g gluteenittomia ja maidottomia keksejä
100g maidotonta margariinia

Täytteeseen:

3 huoneenlämpöistä valkuaista
3dl maidotonta soya vispiä
2 prk Oatlyn tuorejuuston kaltaista valmistetta
4 limen mehu
2dl sokeria
3tl vaniljasokeria
300g mansikkaa
9 liivatetta
3rkl vettä

Koristelu:

Tuoreita mansikoita
Lime viipaleita
sitruunamelissan lehtiä
Dr. oetkerin kuivattua mansikka rouhetta

Tee näin:
Suojaa irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.
Murusta keksit pieneksi muruksi tehosekoittimessa, sulata rasva ja yhdistä keksi murut sekä rasva tasaiseksi massaksi.
Levitä keksi-rasva seos irttopohjavuoan pohjalle.
Erottele munasta keltuaiset ja valkuaiset erikseen. Tarvitset vain valkuaiset. Vatkaa ne nyt kovaksi vaahdoksi ja jätä odottamaan.
Vatkaa soya vispi toisessa kulhossa vaahdoksi ja yhdistä valkuaisvaahdon kanssa.
Soseuta mansikat, purista limestä mehut ja laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita nyt keskenään mansikkasose, limen mehu, sokerit ja oatlyn tuorejuustovalmiste.
Kuumenna vesi tilkka mikrossa kiehuvaksi, purista liivatteista vesi pois ja sekoita kiehuvan veden joukkoon niin, että liivatteet sulavat kunnolla.
Sekoita nyt liivateseos mansikka-tuorejuustoseokseen. Sekoita huolella.
Yhdistä lopuksi soya vispi-valkuaisvaahto seos mansikka seokseen varovasti mutta huolella käännellen.
Kaada nyt mansikka-lime mousse irtopohja vuokaan keksiseoksen päälle ja laita kakku kylmään ainakin 3-4 tunniksi mielellään vaikka yön yli.

Ennen tarjoilua leikkaa limestä ohuita viipaleita ja koristele kakku mieleiseksesi.

Onnea Helmi, olet juhlasi ansainnut! 🙂

Ainesosat

MansikkaSitruuna/appelsiini/lime

Erityisruokavaliot

GluteenitonMaidotonPähkinätön

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutKesäSyntymäpäivätYlioppilasjuhlat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20230323_163028_400x400.jpgmari-johannaSyötävä sammal
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20220404_180448_400x400.jpgmari-johannaGeisha-vadelma leivokset
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200903_220501_400x400.jpgmari-johannaBOSDAL-pulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200629_121024_400x400.jpgmari-johannaKinkku-pasta salaatti
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200413_120811_400x400.jpgmari-johannaVegaaninen pääsiäispasha
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_creme-brulee-001_400x400.jpgmari-johannaCreme Brulee
4

Kommentit (3)

sokeriruusu
8.6.2017 00:29

Ok , kiva tietää… jos tarve reseptille 😊

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
3.6.2017 21:25

Kiitos Sokeriruusu! 🙂
Tuo soya vispi on tosian ehkä vähän juoksevampaa kuin tavallinen kermavaahto. Tuohon Kinuskikissan alkuperäis versioon mitä muokkaamaan lähdin, niin siihenkin tulee jo 7 liivatetta ja kakku on 24 cm vuokaan.
Minä tein kakun astetta vielä isompana lisäsin mansikan yhden munan valkuaisen ja vähän limen mehua joten laskin että kaksi liivatetta lisää olisi bueno määrä. Ja kyllä se oli. Kun koe kakun tein, niin kakku oli pehmeä ja varsin ilmava, sellainen hattara mainen koostumukseltaan.
Eli 9 liivatetta kuulostaa minunkin korvaani paljolta, mutta ei se sitä ollut. Toki en tiedä, olisiko pysynyt 8 kasassa,ehkä, en kuitenkaan ottanut riskiä kun oli kyse kakusta, joka lähti eteenpäin. 🙂

sokeriruusu
2.6.2017 23:17

Kaunis kakku 😊 Itse en ole leivonnassa käyttänyt noita maidottomia tuotteita. Tuliko niistä jotenkin juoksevampaa kun käytit 9 liivatetta? Säilyikö rakenne pehmoisena vai oliko tiivis? Otan kakun talteen jos joskus tuommoiselle on tarvis 😊

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa