2.6.2017
Sain mukavan tehtävän, kun eräs kevään uunituore ylioppilas tilasi minulta tärkeään juhlaansa kakkuja. Yksi kakuista piti olla mansikka-lime, maidottomana ja gluteenittomana. Hän ei kuitenkaan halunnut kakkuunsa kiillettä. Pohjaksi ja hyväksi vinkiksi otin Kinuskikissan juusto ja hyydyke kakku osion lime kakun, mutta muokkasin sen niin, että sain yhdytettyä mansikan matkaan, suurensin ohjetta ja tein siitä siis maidottoman ja gluteenittoman. Eri kerroksia ei kakkuun haluttu vaan kaikki toivottiin samaan vaaleanpunaiseen osioon joten sekin kohta vaati hieman muokkaamista.
Viikko sitten tein muokkauksistani koeversion ja kyllä täytyy todeta että varsin oli onnistunut makumaailma. En juurikaan ole limeä ennen käyttänyt mutta nyt taisi jäädä sekin pysyvämmästi valikoimiini.
Kakku on tehty 27cm vuokaan.
Tarvitset pohjaan:
300g gluteenittomia ja maidottomia keksejä
100g maidotonta margariinia
Täytteeseen:
3 huoneenlämpöistä valkuaista
3dl maidotonta soya vispiä
2 prk Oatlyn tuorejuuston kaltaista valmistetta
4 limen mehu
2dl sokeria
3tl vaniljasokeria
300g mansikkaa
9 liivatetta
3rkl vettä
Koristelu:
Tuoreita mansikoita
Lime viipaleita
sitruunamelissan lehtiä
Dr. oetkerin kuivattua mansikka rouhetta
Tee näin:
Suojaa irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.
Murusta keksit pieneksi muruksi tehosekoittimessa, sulata rasva ja yhdistä keksi murut sekä rasva tasaiseksi massaksi.
Levitä keksi-rasva seos irttopohjavuoan pohjalle.
Erottele munasta keltuaiset ja valkuaiset erikseen. Tarvitset vain valkuaiset. Vatkaa ne nyt kovaksi vaahdoksi ja jätä odottamaan.
Vatkaa soya vispi toisessa kulhossa vaahdoksi ja yhdistä valkuaisvaahdon kanssa.
Soseuta mansikat, purista limestä mehut ja laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita nyt keskenään mansikkasose, limen mehu, sokerit ja oatlyn tuorejuustovalmiste.
Kuumenna vesi tilkka mikrossa kiehuvaksi, purista liivatteista vesi pois ja sekoita kiehuvan veden joukkoon niin, että liivatteet sulavat kunnolla.
Sekoita nyt liivateseos mansikka-tuorejuustoseokseen. Sekoita huolella.
Yhdistä lopuksi soya vispi-valkuaisvaahto seos mansikka seokseen varovasti mutta huolella käännellen.
Kaada nyt mansikka-lime mousse irtopohja vuokaan keksiseoksen päälle ja laita kakku kylmään ainakin 3-4 tunniksi mielellään vaikka yön yli.
Ennen tarjoilua leikkaa limestä ohuita viipaleita ja koristele kakku mieleiseksesi.
Onnea Helmi, olet juhlasi ansainnut! 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ok , kiva tietää… jos tarve reseptille 😊