30.11.2018
Tarvitset:
2 dl tummaa siirappia
2 dl sokeria
250 g sunnuntai maidotonta margariinia
3tl piparkakkumaustetta
2 dl kaurakermaa
12 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
Tee näin:
Mittaa kattilaan siirappi sokeri margariini sekä piparkakkumauste.
Kuumenna kiehuvaksi ja anna maustua miedolla lämmöllä 5 min. sekoitellen.
Jäähdytä hieman ja lisää kaurakerma.
Mittaa jauhojen joukkoon kohotusaineet ja lisää jauhot taikinan sekaan pikkuhiljaa.
Anna taikinan olla jääkaapissa vetäytymässä yön yli.
Ota taikina huoneen lämpöön ja leivo piparit.
Paista pipareita 200 asteessa 5-8 min.
Paisto-aika riippuu uunista ja piparit palavat herkästi joten tarkkaile piparien paistumista,
tunnet oman uunisi parhaiten.
VINKKI! Taikina kestää myös pakastamisen.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Emolle kauniista sanoista!
Niin kieltämättä tämä on resepti joka soveltuu kyllä monelle. Meillähän kyllä kananmunaa syödään että siitä ei olisi tarvinnut luopua mutta tällä kertaa nyt näin!