Kinuskileipomo mari-johanna

Kategoria: Joulu,  Lapset,  Pikkuleivät Nähty 127 kertaa
 
30.11.2018
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

LUKIJAN RESEPTIVegaaniset joulupiparit


Tämä ohje taitaa olla alunperin Me naiset lehden sivuilta, ehkä jo jopa vuoden takaisesta lehdestä. Koska mieheni maha ei kestä maitoa senparemmin kuin viljojakaan, nappasin tämän ohjeen aikanaan talteen työpaikan pöydältä pyörimästä, mutta nyt vasta aloin ohjetta testailemaan.
Minä muutin ohjeen siis myös gluteenittomaksi, mutta jos sinun mahasi kestää vehnää korvaa gluteenittomat jauhot vastaavalla määrällä vehnäjauhoja.

Tarvitset:

2 dl tummaa siirappia
2 dl sokeria
250 g sunnuntai maidotonta margariinia
3tl piparkakkumaustetta
2 dl kaurakermaa
12 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta

Tee näin:

Mittaa kattilaan siirappi sokeri margariini sekä piparkakkumauste.
Kuumenna kiehuvaksi ja anna maustua miedolla lämmöllä 5 min. sekoitellen.
Jäähdytä hieman ja lisää kaurakerma.
Mittaa jauhojen joukkoon kohotusaineet ja lisää jauhot taikinan sekaan pikkuhiljaa.
Anna taikinan olla jääkaapissa vetäytymässä yön yli.
Ota taikina huoneen lämpöön ja leivo piparit.
Paista pipareita 200 asteessa 5-8 min.
Paisto-aika riippuu uunista ja piparit palavat herkästi joten tarkkaile piparien paistumista,
tunnet oman uunisi parhaiten.

VINKKI! Taikina kestää myös pakastamisen.