Kinuskileipomo mari-johanna

Kategoria: Kevät,  Muuta makeaa,  Pääsiäinen Nähty 493 kertaa
 
13.04.2020
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Maidoton,  Vegaaninen

LUKIJAN RESEPTIVegaaninen pääsiäispasha


Pitkään aikaan en ole leipomooni uutta reseptiä laittanut mutta tämä on nyt pakko teille jakaa. Silläkin uhalla että pääsiäinen vetelee viimeisiään...
Onhan se toki pääsiäinen ensi vuonnakin joten tässä teille herkku valmiina.
Tätä kun maistoi ei voinut arvata ollenkaan, että kyseessä olisi täysin maidoton herkku.Siis tosi hyvää!!

Nyt kuitenkin huomioikaa, että koristeet pashan ympärillä eivät ole vegaanisia,joten jos tarvitset herkun vegaanista ruokavaliota noudattavalle niin muuta koristekarkit vegaanisiin
vaihto-ehtoihin tai vaikka hedelmiin.
Tämä resepti on otettu https://www.k-ruoka.fi/reseptit/vegaaninen-pasha/
Olen tehnyt sen pienin muutoksin. Tästä annoksesta tulee 2 kahvinkeittimen suodattimen kokoista pashaa.

Tarvitset:

1 dl Kaslink aito kauravispi
1 prk oatly på mackan tuorejuuston korviketta maustamaton
2 prk (a150g) alpro go on mango rahkan korviketta
1/2 dl sokeria
3 rkl mantelirouhetta
2 rkl rusinoita
3 rkl kuivattuja hedelmiä pieniksi muruiksi leikattuna

Tee näin:

Vispaa kauravispi kestäväksi vaahdoksi.
Lisää vaahdon sekaan oatly på mackan ja alpron rahkan korvikkeet sekä sokeri
ja vatkaa seos tasaiseksi.
Ota nyt iso lusikka tai puulasta ja lisää mantelirouhe rusinat ja hedelmät sekoittaen ne hyvin
pasha massan sekaan.
Laita kahvisuodattimeen suodatin pussi tai päälystä lävikkö suodatinpusseilla ja lusikoi pasha seos muottiin.
Laita kylmään yön yli.
Kumoa pasha tarjoilulautaselle ja koristele mieleisilläsi karkeilla tai hedelmillä.

Ja HUOM! Tämän kuvan karkit eivät todellakaan ole vegaanisia eli täysin vegaanisen herkun tehdessäsi muuta koristelua
juuri sinun tarpeisiisi sopivaksi.

Valmistusaika: 12 t

Vaikeusaste: Helppo