Kinuskileipomo mari-johanna

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kevät,  Pikku-Kinuskit,  Pullat, munkit ja donitsit,  Vappu Nähty 3312 kertaa
 
23.04.2017
 
7 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Maidoton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIVappudonitsit ( glut. ja maidoton)


Jo vuosi sitten ostin donitsi pellin ja ajattelin, että nyt meillä alkaa donitsi tehtailut. Muutamia ohjeita olen kokeillut, mutta mitään tajunnan räjäyttävää herkku ohjetta ei ole tullut vastaan. Nyt Kinuskikissa julkaisi donitsi ohjeen ja se menee testaukseen ehdottomasti vappuna, joten pakko on keksiä perheemme gluteenikolle/maidottomalle oma herkku.
Lueskelin nettiä ja ”Ranteita myöden taikinassa” blogista löysin ohjeen, jota hieman muokkaamalla, sain meille donitsit testaukseen.
Nämä donitsit ovat siis todella maidottomat sekä gluteenittomat, eikä uskoisi. Makua ei erota tavallisista ollenkaan! Kaiken lisäksi nämä olivat niin helpot ja nopeat toteuttaa, että tämän herkun pystyy loihtimaan hätäisimpäänkin makean nälkään.

Tarvitset: Tällä ohjeella sain 17 donitsia

3 dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
1/4 tl suolaa
5 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
3/4 dl öljyä
2 kananmunaa
2 dl Alpron mantelin makuista jugurtti valmistetta

Kuorruttamiseen:

Reilu puoli levyä Brunbergin tummaa suklaata
2 dl mansikkatomusokeria
2 rkl vettä
Nonparelleja/strösseleitä ( varmista gluteenittomuus/maidottomuus purkin kyljestä)

Tässä käyttämäni tuotteet maidottomuuteen ja gluteenittomuuteen.
HUOM! Brunbergin pakkauksessa lukee vain laktoositon. kuitenkin kun tuoteselostetta lukee, siellä mainitaan vain ”saattaa sisältää pieniä määriä maidon jäämiä”, Olen soittanut Brunbergille ja silloin minulle vakuutettiin suklaan olevan maidoton. Se on toki kulkenut hihnastolla, jolla on käsitelty jotain muuta maitopitoista tuotetta. Mikäli et kestä edes tuota saattaa sisältää…- määrää, silloin vaihda suklaa Dammenbergin suklaisiin.

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Mittaa kulhoon ensin kaikki kuivat aineet.
Riko perään munat, kaada öljy ja jugurtti.
Vatkaa reippaasti kaikki aineet sekaisin ja kaada taikina kertakäyttöiseen pursotuspussiin.
Voitele donitsipellin kolot Sunnuntain maidottomalla margariinilla.
Pursota taikinaa donitsipellin koloihin ja paista 12 min.
Voit kumota donitsit ritilälle jäähtymään.
Jatka paistamista niin että saat kaiken taikinan käytettyä.

Anna donitsien jäähtyä hetki. Sillä välin sulata reilu puoli levyä suklaata ja laita suklaa pursotuspussiin.
Toiseen kippoon mittaa tomusokeri ja vesi ja sekoita tasaiseksi massaksi, kaada tomusokeri tahna omaan pursotin pussiin.
Nosta donitsit leivinpaperin päälle pöydälle ja koristele donitsit mieleiseksesi. Jos käytät nonparelleja, niin laita ne donitsin päälle heti pursotuksen jälkeen.

Iloista ja aurinkoista Vappua kaikille! 🙂