23.4.2017
Jo vuosi sitten ostin donitsi pellin ja ajattelin, että nyt meillä alkaa donitsi tehtailut. Muutamia ohjeita olen kokeillut, mutta mitään tajunnan räjäyttävää herkku ohjetta ei ole tullut vastaan. Nyt Kinuskikissa julkaisi donitsi ohjeen ja se menee testaukseen ehdottomasti vappuna, joten pakko on keksiä perheemme gluteenikolle/maidottomalle oma herkku.
Lueskelin nettiä ja ”Ranteita myöden taikinassa” blogista löysin ohjeen, jota hieman muokkaamalla, sain meille donitsit testaukseen.
Nämä donitsit ovat siis todella maidottomat sekä gluteenittomat, eikä uskoisi. Makua ei erota tavallisista ollenkaan! Kaiken lisäksi nämä olivat niin helpot ja nopeat toteuttaa, että tämän herkun pystyy loihtimaan hätäisimpäänkin makean nälkään.
Tarvitset: Tällä ohjeella sain 17 donitsia
3 dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
1/4 tl suolaa
5 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
3/4 dl öljyä
2 kananmunaa
2 dl Alpron mantelin makuista jugurtti valmistetta
Kuorruttamiseen:
Reilu puoli levyä Brunbergin tummaa suklaata
2 dl mansikkatomusokeria
2 rkl vettä
Nonparelleja/strösseleitä ( varmista gluteenittomuus/maidottomuus purkin kyljestä)
Tässä käyttämäni tuotteet maidottomuuteen ja gluteenittomuuteen.
HUOM! Brunbergin pakkauksessa lukee vain laktoositon. kuitenkin kun tuoteselostetta lukee, siellä mainitaan vain ”saattaa sisältää pieniä määriä maidon jäämiä”, Olen soittanut Brunbergille ja silloin minulle vakuutettiin suklaan olevan maidoton. Se on toki kulkenut hihnastolla, jolla on käsitelty jotain muuta maitopitoista tuotetta. Mikäli et kestä edes tuota saattaa sisältää…- määrää, silloin vaihda suklaa Dammenbergin suklaisiin.
Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Mittaa kulhoon ensin kaikki kuivat aineet.
Riko perään munat, kaada öljy ja jugurtti.
Vatkaa reippaasti kaikki aineet sekaisin ja kaada taikina kertakäyttöiseen pursotuspussiin.
Voitele donitsipellin kolot Sunnuntain maidottomalla margariinilla.
Pursota taikinaa donitsipellin koloihin ja paista 12 min.
Voit kumota donitsit ritilälle jäähtymään.
Jatka paistamista niin että saat kaiken taikinan käytettyä.
Anna donitsien jäähtyä hetki. Sillä välin sulata reilu puoli levyä suklaata ja laita suklaa pursotuspussiin.
Toiseen kippoon mittaa tomusokeri ja vesi ja sekoita tasaiseksi massaksi, kaada tomusokeri tahna omaan pursotin pussiin.
Nosta donitsit leivinpaperin päälle pöydälle ja koristele donitsit mieleiseksesi. Jos käytät nonparelleja, niin laita ne donitsin päälle heti pursotuksen jälkeen.
Iloista ja aurinkoista Vappua kaikille! 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
tania ja mari-johanna: sattumalta huomasin keskustelunne, joten annan joitain vinkkejä, jos niistä olisi apua. 🙂
Ajattelisin, että tässä kananmunat voi korvata lisäämällä desin enemmän soijajogurttia tai vaihtoehtoisesti voisi laittaa 1 dl:n jotain hedelmäsosetta (esim. omena tai banaani). Vasta kokeilemallahan sen varmasti tietää mitenkä toimii, mutta aika vahvasti uskon, että noilla keinolla pitäisi onnistua. 🙂
Niin joo, ja täältä löytyy lisää vinkkejä ja tietoa munattomaan leivontaan sekä erityisruokavalioleivontaan yleisemminkin: https://www.kinuskikissa.fi/vinkkeja-erityisruokavalioihin/.