Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mari-johanna

Vadelma-valkosuklaakakku

17.5.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_Mummi-72-vee-002_600x600.jpg

Näin netissä jossain tällaisella idealla tehdyn juustokakun.Idea oli siis kakussa se, että kääretorttupalat
kiersivät kakun reunoja.Idea jäi muhimaan ja nyt päätin kokeilla tuota ideaa omalla täytteellä. Vasta kakun tehtyäni tajusin, että kääretorttuhan olisi kannattanut täyttää
punaisella hillolla,jolloin reunassa olisi kulkenut punaiset kierteet.Nyt reuna on melko väritön.Ja koska mousse kerros
on melko paksu, jäin myös pohtimaan, että seuraavalla kerralla voisi tehdä kakun kahdella erivärisellä kerroksella.
Vadelma kerros ja valkosuklaa kerrokset vaikka erilleen.

Tarvitset:
Kääretortun.Ohjeen löydät esim. www.kinuskikissa.fi/leipomot/mari-johanna/
Tai vaikka ihan Kinuskikissalta itseltään tai kiireinen leipuri varmasti
voi ostaa tortun valmiina kaupastakin.

Pohjaan tarvitset:
300g Diggestive keksejä
100g leivontarasvaa

Täytteeseen tarvitset:
2 prk vaniljarahkaa
350g vadelmia
100g valkosuklaata
4dl kermaa
3/4 dl sitruunamehua
9 liivatetta
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria

Tee näin:
Valmista ensin kääretorttu erillisen ohjeen mukaan.
Vuoraa sitten irtopohjavuoan (24 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla.
Murskaa diggestive keksit tehosekoittimella tai pussissa kaulinta apuna käyttäen.
Sulata rasva ja sekoita keksit ja rasva keskenään kulhossa.
Painele keksi-rasva murska kakkuvuoan pohjalle ja leikkaa kääretortusta sopivan paksuisia paloja.
Aseta palat kiertämään vuoan reunoja.
Aloita täytteen valmistus siten ,että pyöräytät vadelmat tehosekoittimessa, jolloin saat vadelmista
tasaisen soseen.
Vatkaa sitten kerma vaahdoksi ja lisää vaahdon sekaan vaniljarahka.
Sulata suklaa ja lisää se kerma-rahka seokseen.
Laita nyt liivatteet kylmään veteen likoamaan ja sillä välin kuumenna sitruunamehu sekä lisää
täytteeseen sokerit. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun hyvin sekoittaen.
Jäähdytä liivate seosta tarvittaessa hetki ettei täytteen kerma juoksetu.
Kaada liivate seos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan hyvin vatkaten.
Täytettä on melko paljon joten sekoita kunnolla kipon pohjaa myöden.
Kaada täyte varovasti vuokaan samalla tarkistaen, että kääretorttupalat pysyvät pystyssä reunoilla.
Laita kakku jääkaappiin noin 4 tunniksi, mielellään vaikka yön yli.
Ennen tarjoilua irrota kakku vuoasta ja siirrä se tarjoiluastiaan.

Koristele!
Mummi 72 vee 001

Minä käytin koristeluun vadelmia ja pensasmustikoita, sekä maitosuklaasta pursotettua kukkaa, mutta sinähän voit koristella kakun
myös itselle mieluisalla tavalla.

Ainesosat

SuklaaVadelma

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutKesäKevät

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20230323_163028_400x400.jpgmari-johannaSyötävä sammal
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20220404_180448_400x400.jpgmari-johannaGeisha-vadelma leivokset
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200903_220501_400x400.jpgmari-johannaBOSDAL-pulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200629_121024_400x400.jpgmari-johannaKinkku-pasta salaatti
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200413_120811_400x400.jpgmari-johannaVegaaninen pääsiäispasha
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_creme-brulee-001_400x400.jpgmari-johannaCreme Brulee
4

Kommentit (2)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
18.5.2015 17:50

Kiitos Kinuskiemo! Niin,joskus yksinkertainen on kaunista,toisinaan taas isompitöinen koristelu on paikallaan. Ei varmasti hullumpi idea tuo helpot ja nopeat kakunkoristelu ideat. Onhan tällä sivustolla jo helpot ja nopeat leivonnais ohjeet – kategoriakin,joten sehän olisi jatkumo niille helpoille leivonnaisille! 🙂

Kinuskiemo
18.5.2015 13:03

Pirteä ja kaunis koristelu ja helposti toteutettu. Monesti vaikerretaan, että kakun koristelu vie enemmän aikaa kuin itse kakun tekeminen. Näinhän ei tarvitse välttämättä olla. Vaaditaan ”vain”, että keksii tuollaisen yksinkertaisen, mutta näyttävän idean. Mari-johanna, sinä teit sen. 🙂

Tuli tuosta mari-johannan kakusta ajatus, että voisi olla yksi teema-kategoria, johon kerättäisiin helppoja ja nopeasti toteutettavia, kuitenkin näyttäviä kakunkoristeluja. Sieltä voisi hakea mallia silloin, kun ei ole aikaa tai ei jaksa panostaa koristeisiin. Eikä omasta päästä satu ideaa juuri sillä hetkellä löytymään. Taidankin viestittää tästä Kinuskikissalle.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa