17.5.2015
Näin netissä jossain tällaisella idealla tehdyn juustokakun.Idea oli siis kakussa se, että kääretorttupalat
kiersivät kakun reunoja.Idea jäi muhimaan ja nyt päätin kokeilla tuota ideaa omalla täytteellä. Vasta kakun tehtyäni tajusin, että kääretorttuhan olisi kannattanut täyttää
punaisella hillolla,jolloin reunassa olisi kulkenut punaiset kierteet.Nyt reuna on melko väritön.Ja koska mousse kerros
on melko paksu, jäin myös pohtimaan, että seuraavalla kerralla voisi tehdä kakun kahdella erivärisellä kerroksella.
Vadelma kerros ja valkosuklaa kerrokset vaikka erilleen.
Tarvitset:
Kääretortun.Ohjeen löydät esim. www.kinuskikissa.fi/leipomot/mari-johanna/
Tai vaikka ihan Kinuskikissalta itseltään tai kiireinen leipuri varmasti
voi ostaa tortun valmiina kaupastakin.
Pohjaan tarvitset:
300g Diggestive keksejä
100g leivontarasvaa
Täytteeseen tarvitset:
2 prk vaniljarahkaa
350g vadelmia
100g valkosuklaata
4dl kermaa
3/4 dl sitruunamehua
9 liivatetta
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
Tee näin:
Valmista ensin kääretorttu erillisen ohjeen mukaan.
Vuoraa sitten irtopohjavuoan (24 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla.
Murskaa diggestive keksit tehosekoittimella tai pussissa kaulinta apuna käyttäen.
Sulata rasva ja sekoita keksit ja rasva keskenään kulhossa.
Painele keksi-rasva murska kakkuvuoan pohjalle ja leikkaa kääretortusta sopivan paksuisia paloja.
Aseta palat kiertämään vuoan reunoja.
Aloita täytteen valmistus siten ,että pyöräytät vadelmat tehosekoittimessa, jolloin saat vadelmista
tasaisen soseen.
Vatkaa sitten kerma vaahdoksi ja lisää vaahdon sekaan vaniljarahka.
Sulata suklaa ja lisää se kerma-rahka seokseen.
Laita nyt liivatteet kylmään veteen likoamaan ja sillä välin kuumenna sitruunamehu sekä lisää
täytteeseen sokerit. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun hyvin sekoittaen.
Jäähdytä liivate seosta tarvittaessa hetki ettei täytteen kerma juoksetu.
Kaada liivate seos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan hyvin vatkaten.
Täytettä on melko paljon joten sekoita kunnolla kipon pohjaa myöden.
Kaada täyte varovasti vuokaan samalla tarkistaen, että kääretorttupalat pysyvät pystyssä reunoilla.
Laita kakku jääkaappiin noin 4 tunniksi, mielellään vaikka yön yli.
Ennen tarjoilua irrota kakku vuoasta ja siirrä se tarjoiluastiaan.
Minä käytin koristeluun vadelmia ja pensasmustikoita, sekä maitosuklaasta pursotettua kukkaa, mutta sinähän voit koristella kakun
myös itselle mieluisalla tavalla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Kinuskiemo! Niin,joskus yksinkertainen on kaunista,toisinaan taas isompitöinen koristelu on paikallaan. Ei varmasti hullumpi idea tuo helpot ja nopeat kakunkoristelu ideat. Onhan tällä sivustolla jo helpot ja nopeat leivonnais ohjeet – kategoriakin,joten sehän olisi jatkumo niille helpoille leivonnaisille! 🙂