12.10.2014
Aineet:
5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
1 tl van.sokeria
250 g maitorahkaa
1/2 dl maitoa
150 g rasvaa
2 munaa
Tee näin:
1. Laita uuni päälle 200 astetta
2. Sekoita vehnäjauhot, kaakao, sooda, suola ja van.sokeri keskenään.
3. Vatkaa huoneen lämpöinen rasva ja sokeri hyvin vaahdoksi.
4. Lisää munat yksitellen ja vatkaa huolella.
5. Sekoita maito rahkan sekaan.
6. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja maitorahkaa sekoittaen kunnolla.
7.Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 1 tunti.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Tein tänään tätä kakkua ja mielestäni sokeria oli liikaa voin määrään nähden. Se ei vaahtoutunut, vaan oli liian sokerista mössöä. Tein silti kakun loppuun. Mikähän tässä voisi olla vialla? Kakku myös nimittäin epäonnistui. Se lässähti uunissa ja pinnasta tuli kivikova.
Tein juuri tiikerikakkua ja siinä voita oli 275g ja sokeria 3,5dl. Tässä voita vain 150g ja sokeria 4dl.