Kinuskileipomo mari-johanna

Kategoria: Kahvikakut Nähty 53122 kertaa
 
12.10.2014
 
13 kommenttia

LUKIJAN RESEPTISydänten surujen kakku


Voiko kakulla enää surullisempaa nimeä olla? Olen saanut tämän ohjeen vuosia sitten au pairina Brysselissä ollessani eräältä au pair kaveriltani Sarilta. Terveisiä vaan jos satut sivuille! Sen koommin en tähän ohjeeseen ole missään törmännyt, en siis tiedä mistä kakku on kotoisin. Mutta kaikki nämä vuodet tätä kakkua meillä on uskollisesti tehty. Se on jo perheemme klassikko! Ehkä tälle kakulle voisi jonkun kuorrutuksenkin tehdä, mutta meidän mielestä se on paras ihan näin. Kakku hyvää myös yhden ja kaksi yötä jääkaapissa levänneenä ja tykkää myös pakastamisesta. Jos sinulle kakku ja sen juuret ovat tuttuja, laita viestiä ja kerro siitä minullekin, olen utelias kuulemaan!!

Aineet:
5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
1 tl van.sokeria
250 g maitorahkaa
1/2 dl maitoa
150 g rasvaa
2 munaa

Tee näin:
1. Laita uuni päälle 200 astetta
2. Sekoita vehnäjauhot, kaakao, sooda, suola ja van.sokeri keskenään.
3. Vatkaa huoneen lämpöinen rasva ja sokeri hyvin vaahdoksi.
4. Lisää munat yksitellen ja vatkaa huolella.
5. Sekoita maito  rahkan sekaan.
6. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja maitorahkaa sekoittaen kunnolla.
7.Kaada  taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 1 tunti.