Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mari-johanna

Suussasulava Britakakku

29.8.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_Britakaku-004_600x600.jpg

Britakakku kuuluu meillä kesään yhtä varmasti kuin jäätelö. Tämä kesä tosin meinasi lipsahtaa jo syksyn puolelle, ennen kuin tuli tilaisuus tätä leipoa. Tänään tällä kuitenkin herkuteltiin yhdessä Kinuskikissan smoothiekakun kanssa ja kyllä oli hyvää.
Brita on helppo ja nopea valmistaa, voit täyttää sitä mielesi mukaan ja se vain yksinkertaisesti sulaa suuhun ja vie kielen mennessään.
Mikään kaunis luomus tämä ei mielestäni ole, mutta maku korvaa senkin puutteen.

Pohjaan tarvitset:

120g rasvaa
1 1/2dl sokeria
5 munan keltuaista
1 1/2dl perunajauhoja
1/2dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1dl maitoa

Päälle:
5 munan valkuaista
2 1/2dl sokeria
3tl vaniljasokeria

Kakun täytteeksi:
2dl kermaa ja vähän sokeria makua antamaan
(1prk vaniljarahkaa )
tuoreita mansikoita tai hilloa oman maun mukaan, minä käytin tänään raparperihilloa oman maan raparpereista
(hillo tehty tällä ohjeella: http://www.kinuskikissa.fi/leipomot/mari-johanna/mamman-maukas-mansikkahillo/

Tee näin:

Ota munat huoneen lämpöön hyvissä ajoin ja erottele valkuaiset keltuaisista erikseen.
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja mittaa maito valmiiksi.
Sekoita jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-muna vaahtoon.
Laita uunipellille leivinpaperi ja voitele vielä kevyesti paperi öljyllä.
Levitä pohjataikina pellille ja jätä se odottamaan siksi aikaa kunnes teet päälle marengin.
Ota siis nyt valkuais kippo ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sokeri voit lisätä vähitellen vatkauksen aikana.
Marenkitaikina on valmista kun käännät kipon ylösalaisin, mutta taikina pysyy kipossa.
Levitä nyt marenki pohjataikinan päälle ja paista uunissa 175 asteessa 25-30 minuuttia.

Kokoa kakku niin että vatkaat ensin kerman vaahdoksi ja maustat sen sokerilla.
Sekoita kermavaahdon sekaan rahka mikäli sen haluat.
Ota nyt jäähtynyt kakkupohja pelliltä paperin avulla pöydän päälle. (tässä saattaa jopa kaveri olla avuksi, koska pohja murtuu
varsin helposti.)
Britakaku 001
Leikkaa pohja puoliksi ja nosta toinen puoli tarjoilualustalle.Tässä minä käytän apuna paistin lastoja.
Levitä pohjan päälle kermavaahto, rahka, marjat, hillo mikä sitten vuorossa onkaan.
Britakaku 002
Nosta nyt toinen puoli pohjasta päälle.
Britakaku 003
Lopuksi koristele Brita 2dl kermavaahtoa mansikoilla hedelmillä, orvokin kukilla, tai vaikka ihan pähkinärouheella mikäli syöjien
joukossa ei ole allergisia.

VINKKI! Kakkupohjan voi pakastaa ja täyttää jopa jäisenä, koska se sulaa nopeasti.
Toki tähän operaatioon ei meillä ole koskaan päästy, kun Brita häviää parempiin suihin,mutta tämä siis vinkiksi nopeaa vierasvaraa
miettiville! 🙂

Ainesosat

MansikkaMarenkiRaparperi

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

Helpot ja nopeatKesäKlassikotMarenkikakutMuut juhlapöydän kakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20230323_163028_400x400.jpgmari-johannaSyötävä sammal
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20220404_180448_400x400.jpgmari-johannaGeisha-vadelma leivokset
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200903_220501_400x400.jpgmari-johannaBOSDAL-pulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200629_121024_400x400.jpgmari-johannaKinkku-pasta salaatti
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200413_120811_400x400.jpgmari-johannaVegaaninen pääsiäispasha
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_creme-brulee-001_400x400.jpgmari-johannaCreme Brulee
4

Kommentit (11)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
20.8.2016 07:40

Tervehdys sinulle Jari Inkilä ja kiitos viestistä! 🙂 Oli mukavaa kuulla että maistui! Brita on kyllä ihan ehdoton herkku! 🙂

Jari Inkilä
19.8.2016 16:11

Moi,
Lopultakin onnistuin, aivan mahtava kakku.
Alkuun ongelmana oli erotella valkuaiset ja keltuaiset…kun peukalo on keskellä kämmentä tuossa hommassa, nyt pullotekniikalla sekin onnistui.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
25.12.2015 18:39

Voi miten ihanaa kuulla kehuja,kiitos Piperrys! 🙂
Se lämmittää mieltä. No en tottatosiaan ole tullut ajatelleeksi jauhojen vaihtoa toisin päin. Seuraavan kerran taidan minäkin kokeilla sinun tavallasi. Onnea vaan sankarille! 🙂

Piperrys
Kinuskileipomo Piperrys
25.12.2015 16:03

Pakko oli tulla nyt kehumaan! Tänään tarjoilin tällä sinun ohjeella tehtyä britaa synttäreiden kunniaksi ja kehuja suorastaan satoi! Kaikki lapset ikähaitarilla 4-9 vuotta söivät omat palansa mukisematta ja appiukonkin mielestä kakku oli erityisen hyvää. Tapani mukaan muutaman muutoksen tein: Varoittelit ohjeessa pohjan murenevaisuudesta, joten vaihdon vehnäjauhon ja perunajauhon määrät päikseen. Pohja pysyi hyvin kasassa tällä muutoksella. Täytteenä oli omenaraastetta sitruunamehulla terästettynä sekä luumukermavaahtoa. Päälle ripottelin vain tomusokeria.
Vihdoin Brita on siis täälläkin selätetty 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
30.8.2015 21:07

Kiitos Satu ja maris! Kyllä kannattaa tätä herkkua kokeilla.En tiedä onko minulla välttämättä toimivin ohje, mutta tällä ohjeella on tehty jo vuosia ja perheen kestosuosikiksi se jäi! Mutta sen sanon kuten jo ohjeessakin totesin, että kaveri ja pari paistinlastaa kannattaa varata viereen.Pohja on ohut ja marenki halkeilee mielellään joten kaksin aina parempi! 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
30.8.2015 19:52

Juu, herkullisen näköinen on kakku, ehdottomasti! Huomioni kiinnittyi tuohon perunajauhoon kakkupohjassa. Itsekin tänä kesänä ekaa kertaa britakakkua virittelin ja pohjaa muutamaankin kertaan tein, kun ei oikein koostumus miellyttänyt. Mutta eipä tullut vastaan sellaista ohjetta jossa olisi perunajauhoja käytetty eikä tullut itsellekään mieleen, vaikka sokerikakkupohjassa sitä ehdottomasti käytän niin paljon kuin mahdollista. Tätä pohjaa täytyy siis jatkossa kokeilla. 🙂

Satu
30.8.2015 19:00

Voi nam! Että on hyvän näköistä ja komppaan Kinuskiemoa siinä, että kädenjälki saa näkyä. En ole koskaan leiponut britakakkua, mutta monta kertaa on ollut kyllä mielessä. Tämä resepti pääsee kyllä kokeiluun mahdollisimman pian.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
30.8.2015 16:03

Kaunis kiitos Kinuskiemo! 🙂

Kinuskiemo
30.8.2015 14:39

Tämä on juuri sellainen ihanan herkullisen näköinen kakku, joka houkuttelee heti tarttumaan itsekin toimeen. Minusta käden jälki saa näkyä. Moni rohkaistuu yrittämään, kun ei näytä liian konstikkaalta ja silotellulta. Jos perheen ja muun tutun piirin kestitykseen rima laitetaan liian korkealla, niin helposti jää herkkuhetket kokematta. Näyttävän pumpulisen pehmeän koristelun olet ideoinut kahdesta varmasta, rypäleistä ja kermapursotuksesta. Tuohon haluaisi mieluusti kakkulapiolla kurkottaa! 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
30.8.2015 12:06

Kiitos sanoistasi Piperrys! 🙂 Joo niinhän se on, ettei kahta täysin samanlaista Britaa ole olemassa,se on kakku joka kulkee omia polkujaan vaikka leipoja mitä yrittäisi. Mutta suosittelen. Ja täytteenkin / koristeet voi valita mieltymysten mukaan ja silti tulee hyvää!

Näytä lisää

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa